EPS dozen met deksel Bestellen

EPS dozen met deksel - In NL Gefabriceerde EPS dozen met deksel Bestellen Eindhoven (Noord-Brabant)

EPS dozen met deksel Kopen in Eindhoven

Wij zijn een lokale producent van eps dozen met deksel en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Eindhoven, maar ook in Gennep, Putten, Veldhoven, Hulst, Waalre, Nuenen, Son en Breugel, Best, Heeze, Mierlo.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen met deksel

Onze eps dozen met deksel zijn gemaakt van

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Onze eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Tempex doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

is kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent gekoeld vervoer?

Het verzenden van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld vervoer.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is één van zijn belangrijkste pluspunten. Dit materiaal is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal simpel in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan gesneden worden om dit te passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kan zelfs gemakkelijk stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparatuur tot het minimale beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het sterke punt om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief dan de standaard doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen en andere vormen van vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor verscheidene voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex dozen mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander belangrijk voordeel van de EPS box is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit schuim wordt ingezet als het opslaan van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex doos Kopen in Eindhoven

Bescherming van de producten
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen met deksel zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van etenswaren in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in grote hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze toegepast worden in verschillende branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij het opslaan van producten en verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in de gewenste conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen met deksel, ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Vervoer Verf met eps dozen met deksel

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in koelwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met eps dozen met deksel

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos prijsopgave binnen uiterlijk 1 werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek benodigd om te verzekeren dat de goederen de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van goederen veilig gebeurt. Indien juist uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Vervoerde bederfelijke waren worden onbruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de juiste manier wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.