EPS dozen met deksel Bestellen

Eindhoven (Noord-Brabant) EPS dozen met deksel Bestellen

EPS dozen met deksel Bestellen in Eindhoven provincie Noord-Brabant

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex koelboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Eindhoven, maar ook in Gennep, Putten, Veldhoven, Hulst, Waalre, Nuenen, Son en Breugel, Best, Heeze, Mierlo.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen met deksel

Onze tempex koelboxen zijn gemaakt van

Onze tempex koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex koelboxen zijn waterbestendig 

De tempex koelboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Tempex doos bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Tempex doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

is kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent koeltransport?

Het verzenden van bederfelijke waren die in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van de belangrijkste voordelen. Dit materiaal is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Het kan gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kan zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Een heleboel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien zijn vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen en andere vormen van vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Doosjes van piepschuim erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt het materiaal vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit polystyreenschuim zal worden ingezet als de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vrieskist of koelkast te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege zijn karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex doos Kopen in Eindhoven

Beschermt de betreffende producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen met deksel zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in verschillende branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij de opslag van producten en verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met tempex koelboxen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in de gewenste conditie arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen met dekselzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Transporteer Verf met tempex koelboxen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met tempex koelboxen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u dit als laatst genoemde product op de lijst een beetje verassend vindt, maar dit item kan een nachtmerrie worden als kauwgom niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelvrachtwagen veel gebruikt om producten koel te houden, kan de koelvrachtwagen ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke goederen vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om deze items koel of op vereiste temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Tempex doos Offerte Ontvangen

Uw piepschuim doos offerte in maximaal 24 uur in de email bezorgd. Gegarandeerd!

EPS dozen met deksel Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om te zorgen dat de waren de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur behoudt. En aangezien in een ”keten” heel wat schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten worden onbruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Wanneer dit gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat de meeste fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten maken, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de correcte manier zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verschillende malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, dan kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.