EPS dozen met deksel Bestellen

EPS dozen met deksel - In Nederland Gefabriceerde EPS dozen met deksel Bestellen voor Eindhoven (Noord-Brabant)

EPS dozen met deksel Kopen voor Eindhoven

Wij zijn een lokale producent van eps dozen met deksel en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Eindhoven, maar ook in Gennep, Putten, Veldhoven, Hulst, Waalre, Nuenen, Son en Breugel, Best, Heeze, Mierlo.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen met deksel

Onze eps dozen met deksel zijn gemaakt uit

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Alle eps dozen met deksel hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Styrofoam doos bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

Styrofoam doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen met deksel voor het verpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Styrofoam doos 

Piepschuim is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent gekoeld vervoer?

Het verzenden van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld vervoer.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van zijn belangrijkste pluspunten. Dit materiaal is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal simpel in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om deze producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief dan de normale doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen en andere bronnen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft het veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de EPS box is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit schuim zal worden ingezet als de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Styrofoam doos Kopen in Eindhoven

Bescherming van de producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
EPS dozen met deksel zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere artikelen. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van etenswaren in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in verscheidene branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij de opslag van producten en verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in perfecte conditie aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen met deksel, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor vervoer van bulk vloeibare middelen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met eps dozen met deksel

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet dus ook verf in koelwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met eps dozen met deksel

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Styrofoam doos Offerte Ontvangen

Uw piepschuim doos prijsopgave binnen 1 werkdag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek benodigd om te verzekeren dat de goederen de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Bij vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verschillende malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindconsument bereikt, zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.