Tempex dozen Kopen

Koop in Nederland gefabriceerde tempex boxen voor Utrecht - Binnen 24 uur offerte ontvangen in mailbox

Tempex dozen Bestellen voor Utrecht Utrecht

Wij zijn een lokale producent van tempex boxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Utrecht, maar ook in De Bilt, Heemstede, Bilthoven, Bunnik, Veldhuizen, Houten, Vleuten, Zeist, Nieuwegein, Odijk.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex dozen

Onze tempex boxen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex boxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex boxen zijn waterbestendig 

Alle tempex boxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

EPS doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos 

Tempex is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het transporteren van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van de meest cruciale pluspunten. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel geschikter alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen en verschillende vormen van vocht. Als deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor vele voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken onwijs gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het een heleboel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet gaan schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim wordt ingezet als de opslag van voedsel, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vrieskist van isolatie te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak gebruikt wegens de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos Kopen in Utrecht

Bescherming van de producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere producten. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van voedsel in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij de opslag van producten en verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex boxen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex dozenzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij het transport van bulk vloeibare stoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeibare stoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met tempex boxen

Om haar integriteit te behouden, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met tempex boxen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het als laatst genoemde product op deze lijst een beetje schokkend vindt, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een koelvrachtwagen vaak gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke goederen niet te laten bevriezen in de winter en om deze producten koel of op een vereiste temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos Offerte Aanvragen

Uw tempex doos prijsopgave binnen maximaal 1 dag in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek benodigd om er zeker van te zijn dat de producten de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesgoederen, zoals voedsel, zal het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument zijn gezondheid.