Polystyrene dozen Bestellen

Utrecht regio Utrecht Polystyrene dozen Kopen

Polystyrene dozen Bestellen in Utrecht Utrecht

Wij zijn een lokale producent van koeldozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Utrecht, maar ook in De Bilt, Heemstede, Bilthoven, Bunnik, Veldhuizen, Houten, Vleuten, Zeist, Nieuwegein, Odijk.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Polystyrene dozen

De koeldozen bestaan uit meerdere lagen

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle koeldozen zijn waterbestendig 

Alle koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos kopen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

EPS doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Polystyrene dozen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos 

EPS is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Polystyrene dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten voldoen aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen (of eps tempex dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het versturen van waren die zouden in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is één van zijn belangrijkste voordelen. Polystyreenschuim is heel duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het kan gesneden worden om te laten passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is dit materiaal de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens de verscheping.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij zijn vermogen om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een beter alternatief dan de normale doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Als deze piepschuim dozen worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van producten, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan voedsel of drankjes vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos Kopen in Utrecht

Beschermt de betreffende producten
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Polystyrene dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in verscheidene industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij de opslag van producten en verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij ongewenste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Polystyrene dozen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare stoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij het vervoer van bulk vloeibare stoffen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeibare stoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met koeldozen

De voorschriften moeten echt tot in detail gevolgd worden, indien u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het als laatst genoemde item op de lijst een beetje schokkend, echter kan dit item een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen veelal gebruikt om producten koel te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Reefers kunnen gebruikt worden om bederfelijke goederen vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de items koel of op een vereiste temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos Prijsopgave Ontvangen

Uw koeldoos prijsopgave in 1 dag in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Polystyrene dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de goederen de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van goederen veilig kan gebeuren. Indien juist uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten worden onbruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat behoorlijk veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de juiste methode zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.