Thermoboxen Kopen

Zwolle (Overijssel) Thermoboxen Offertes

Thermoboxen Bestellen voor Zwolle regio Overijssel

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex koelboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zwolle, maar ook in Voorst, Hattem, Wezep, Holten, Oude Wetering, Hasselt, Emmen, Hoorn, Dalfsen, IJsselmuiden.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Thermoboxen

De tempex koelboxen zijn gemaakt van

De tempex koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex koelboxen zijn waterbestendig 

De tempex koelboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos kopen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex box kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te maken.

Tempex doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Thermoboxen voor het verpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld transport

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van piepschuim is een van zijn meest belangrijke voordelen. Piepschuim is heel duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook worden gesneden om te laten passen in de open ruimten van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien zijn vermogen om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel beter alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen van vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het heel veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vrieskist van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Zwolle

Beschermt de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Thermoboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van voedsel in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze toegepast worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel gebruikt bij het opslaan van goederen en het verzenden van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met tempex koelboxen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in de gewenste staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk in de ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Thermoboxen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten zijn namelijk ontworpen om te smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij transport van bulk vloeistoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met tempex koelboxen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in gekoelde wagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met tempex koelboxen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, als u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het laatste item op de lijst schokkend, maar dit item kan een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Hoewel een gekoelde wagen vaak wordt gebruikt om goederen gekoeld te bewaren, kan de gekoelde wagen ook gebruikt worden om de lucht op te warmen. Reefers kunnen gebruikt worden om goederen die kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om deze goederen koel of op vereiste temperatuur te houden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Ontvangen

Uw tempex box offerte binnen 1 werkdag in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de producten de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het transport van producten veilig gebeurt. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur handhaaft. Aangezien in een dergelijke ”keten” heel wat schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Wanneer één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke producten niet meer bruikbaar. En wanneer dit toch gebeurt, kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de juiste manier wordt vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verscheidene malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.