Tempex dozen Kopen

Tempex dozen Aanschaffen in Zwolle - In 1 dag prijsopgave ontvangen per email

Tempex dozen Bestellen voor Zwolle

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zwolle, maar ook in Voorst, Hattem, Wezep, Holten, Oude Wetering, Hasselt, Emmen, Hoorn, Dalfsen, IJsselmuiden.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex dozen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS doos met deksel kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

EPS doos met deksel is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex dozen voor het inpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Piepschuim is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel tempex koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van koeltransport

Het versturen van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van zijn meest cruciale voordelen. Polystyreenschuim is heel duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan gesneden worden om dit te passen in de open ruimten van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs eenvoudig stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Diverse fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel beter alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen vocht. Als deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in verscheidene voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het heel veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit toegepast wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit piepschuim wordt gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Zwolle

Beschermt de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van etenswaren in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen veel gebruikt bij het opslaan van goederen en het versturen van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in perfecte staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex dozen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn namelijk gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij het transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met tempex dozen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS doos met deksel Offerte Ontvangen

Uw tempex doos offerte binnen uiterlijk 1 werkdag in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de waren de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument zijn gezondheid.