Thermoboxen Kopen

Zwolle Thermoboxen Offertes

Thermoboxen Bestellen voor Zwolle

Wij zijn een Nederlandse producent van koeldozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zwolle, maar ook in Voorst, Hattem, Wezep, Holten, Oude Wetering, Hasselt, Emmen, Hoorn, Dalfsen, IJsselmuiden.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Thermoboxen

De koeldozen bestaan uit meerdere lagen

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze koeldozen zijn waterbestendig 

Onze koeldozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

Tempex doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Thermoboxen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (ook wel tempex boxen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van goederen die in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is een van zijn belangrijkste voordelen. Dit materiaal is heel duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook worden gesneden om te passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde dozen. Je kan zelfs eenvoudig stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Wegens zijn vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief dan de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen, maar ook andere vormen van vocht. Als deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in diverse voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. Het kan etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit piepschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vrieskist van isolatie te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om drinken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk zal worden beperkt. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Zwolle

Beschermt de producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Thermoboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van voedsel in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak toegepast bij het opslaan van producten en het verzenden van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze iets bevatten dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken in de ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Thermoboxen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk gemaakt om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met koeldozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet dus ook verf in koelvrachtwagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met koeldozen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw thermobox prijsopgave binnen uiterlijk 1 werkdag in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek nodig om te verzekeren dat de producten de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, zorgen ervoor dat het vervoer van producten veilig kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. Aangezien in een dergelijke ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke goederen zijn niet meer bruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of koud. Als dit gebeurt, kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat behoorlijk veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de correcte manier zal worden vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument zijn gezondheid.