Tempex dozen Kopen

Tempex dozen Bestellen in Zwolle - In 1 dag offerte ontvangen per email

Tempex dozen Kopen voor Zwolle provincie Overijssel

Wij zijn een lokale producent van eps dozen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zwolle, maar ook in Voorst, Hattem, Wezep, Holten, Oude Wetering, Hasselt, Emmen, Hoorn, Dalfsen, IJsselmuiden.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex dozen

Onze eps dozen zijn gemaakt van

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

EPS doos met deksel bestellen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw styrofoam doos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

EPS doos met deksel is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

EPS is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel tempex koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent koeltransport?

Het transporteren van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van zijn cruciale voordelen. Polystyreenschuim is heel duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim gemakkelijk in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Het kan gesneden worden om te laten passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een geweldige keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Diverse fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het sterke punt om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel beter alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen en verschillende vormen vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de normale kartonnen doos. Deze piepschuim dozen kunnen namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken onwijs gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt dit materiaal vele voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelbox of vrieskist van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om dranken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Zwolle

Beschermt de betreffende goederen
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Tempex dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in prachtige staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex dozenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met eps dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in koelwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met eps dozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

EPS doos met deksel Offerte Ontvangen

Uw styrofoam doos offerte binnen maximaal 1 werkdag in uw email bezorgd. Gegarandeerd!

Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek benodigd om te verzekeren dat de producten de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van producten veilig gebeurt. Indien goed uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke goederen worden onbruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. En wanneer dit toch gebeurt, kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren maken, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de juiste methode wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verscheidene keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, zou dat een negatief effect hebben op de eindconsument zijn gezondheid.