Tempex dozen Kopen

De Goorn (Noord-Holland) Tempex dozen Bestellen

Tempex dozen Bestellen in De Goorn

Wij zijn een lokale producent van thermoboxen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in De Goorn, maar ook in Avenhorn, Rustenburg, Hoorn, Heerhugowaard, Sint Pancras, Halfweg, Langedijk, Alkmaar, Harderwijk, Purmerend.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

De thermoboxen bestaan uit meerdere lagen

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De thermoboxen zijn waterbestendig 

De thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex doos kopen met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Tempex doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex dozen voor het verpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

is een soort plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of tempex koeldozen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent koeltransport?

Het verzenden van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is één van zijn cruciale voordelen. Dit materiaal is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan worden gesneden om te passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kan zelfs makkelijk stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim een geweldige keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien zijn vermogen om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief dan de standaard doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende vormen vocht. Als deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft dit materiaal veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in De Goorn

Beschermt de goederen
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Tempex dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verscheidene industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met thermoboxen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige conditie aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex dozenzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze kaarsen kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten voor het vervoer van bulk vloeibare stoffen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare stoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Transporteer Verf met thermoboxen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met thermoboxen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, indien u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het als laatst genoemde item op de lijst een beetje schokkend, echter kan dit item een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Alhoewel een koelvrachtwagen veelal wordt gebruikt om goederen koel te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Reefers kunnen gebruikt worden om goederen die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om deze goederen koel of op een exacte temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex doos Offerte Aanvragen

Uw eps doos met deksel offerte in uiterlijk 1 dag in uw email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om te garanderen dat de goederen de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld etenswaren, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, dan kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.