Koeldozen Kopen

Koeldozen Offertes voor Purmerend (Noord-Holland) - In NL gefabriceerde thermoboxen

Koeldozen Bestellen voor Purmerend regio Noord-Holland

Wij zijn een NL producent van thermoboxen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Purmerend, maar ook in Halfweg, Edam, Volendam, Monnickendam, Landsmeer, Oostzaan, Zaanstad, Tuindorp Oostzaan, Avenhorn, De Goorn.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Koeldozen

De thermoboxen zijn gemaakt uit

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De thermoboxen zijn waterbestendig 

De thermoboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

Koeldoos kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

Koeldoos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Koeldozen voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of tempex koeldozen) voor gekoeld transport

De betekenis van koeltransport

Het versturen van producten die in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van zijn belangrijkste pluspunten. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Veel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Wegens zijn vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief dan de standaard doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen mega populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het materiaal vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om drinken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Purmerend

Bescherming van de producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Koeldozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in enorme hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, omdat het materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze gebruikt worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij het opslaan van producten en het versturen van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan in de onjuiste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

Koeldozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Transporteer Verf met thermoboxen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met thermoboxen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

Koeldoos Offerte Ontvangen

Uw eps doos met deksel offerte binnen 1 werkdag in de email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek nodig om te verzekeren dat de producten de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, hebben als doel dat het transport van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met soms wel jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur behoudt. En vooral omdat in een ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer ook maar één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke producten onbruikbaar. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat behoorlijk veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de juiste methode zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.