Polystyrene dozen Bestellen

Halfweg Polystyrene dozen Offertes

Polystyrene dozen Bestellen voor Halfweg

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Halfweg, maar ook in Purmerend, Edam, Oostzaan, Volendam, Landsmeer, Zaanstad, Avenhorn, Monnickendam, De Goorn, Rustenburg.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Polystyrene dozen

Onze tempex dozen zijn gemaakt uit

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex box bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Tempex box is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Polystyrene dozen voor het verpakken van voedingswaren heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex box 

is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Polystyrene dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen (ook wel eps tempex dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het versturen van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is een van de belangrijkste voordelen. Dit materiaal is zeer duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook worden gesneden om dit te passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een uitstekende keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Gezien het vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim ook ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de normale kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen etenswaren of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Dozen van piepschuim mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft het vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit polystyreenschuim zal worden ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om een koelkast of vriezer te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om drinken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex box Kopen in Halfweg

Beschermt de goederen
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Polystyrene dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een enorm voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak gebruikt bij het opslaan van goederen en de verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de ongewenste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Polystyrene dozen, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor het vervoer van bulk vloeistoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

De voorschriften moeten tot op de letter gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex box Prijsopgave Aanvragen

Uw eps koelbox prijsopgave in 24 uur in uw email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Polystyrene dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om te verzekeren dat de waren de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien correct uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur behoudt. En aangezien in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. En wanneer dit gebeurt, kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de juiste methode zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene keren ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.