Tempex dozen Bestellen

Koop in Nederland gefabriceerde tempex dozen Avenhorn (Noord-Holland) - In 24 uur prijsopgave ontvangen per email

Tempex dozen Bestellen voor Avenhorn Noord-Holland

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Avenhorn, maar ook in De Goorn, Rustenburg, Hoorn, Heerhugowaard, Halfweg, Purmerend, Sint Pancras, Langedijk, Alkmaar, Edam.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex dozen

Onze tempex dozen zijn gemaakt uit

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Thermobox bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw koeldoos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Thermobox is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Tempex dozen voor het verpakken van levensmiddelen heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Thermobox 

EPS is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of tempex boxen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het verzenden van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van zijn belangrijkste pluspunten. Piepschuim is enorm duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kan zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparaten tot een minimum doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel beter alternatief voor de normale doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen van vocht. Als deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt dit materiaal heel veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit piepschuim zal worden gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vriezer te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om drinken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Thermobox Kopen in Avenhorn

Bescherming van de producten
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze in verscheidene branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij de opslag van producten en het versturen van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken in de ongewenste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex dozen, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor vervoer van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, als u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Thermobox Offerte Aanvragen

Uw koeldoos offerte in 1 werkdag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om te verzekeren dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van goederen veilig kan gebeuren. Indien juist uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur handhaaft. En omdat in een ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Wanneer een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke goederen niet bruikbaar. En wanneer dit toch gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien behoorlijk veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de correcte manier zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, zou dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.