Polystyrene dozen Bestellen

Polystyrene dozen Prijsopgave Oostbuurt (Zuid-Holland) - Binnen een dag prijsopgave ontvangen in mailbox

Polystyrene dozen Kopen voor Oostbuurt (Zuid-Holland)

Wij zijn een NL producent van koeldozen en duurzame tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Oostbuurt, maar ook in De Lier, Honselersdijk, Naaldwijk, Maasland, Rijswijk, Vlaardingen, Maassluis, Delft, Rozenburg, Monster.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Polystyrene dozen

De koeldozen bestaan uit meerdere lagen

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle koeldozen zijn waterbestendig 

Alle koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos kopen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw tempex box kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Tempex doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van Polystyrene dozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Polystyrene dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen (ook wel duurzame tempex dozen) voor gekoeld vervoer

Wat is geconditioneerd transport?

Het versturen van producten die in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van piepschuim is een van zijn meest belangrijke pluspunten. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim eenvoudig in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kan zelfs makkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen mega gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het materiaal veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit piepschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelbox of vrieskist te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Oostbuurt

Bescherming van de goederen
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Polystyrene dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van etenswaren in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze in divevrse industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van goederen en verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral alsiets bevatten dat kan verzuren of bederven. Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame tempex dozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in perfecte conditie aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken bij ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Polystyrene dozen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten kunnen namelijk smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor vervoer van bulk vloeibare stoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare stoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met koeldozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in koelvrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met koeldozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw tempex box offerte in maximaal 24 uur in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Polystyrene dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek vereist om te zorgen dat de producten de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van producten veilig gebeurt. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met soms wel jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. En vooral omdat in een ”keten” heel wat schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Wanneer ook maar één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke producten onbruikbaar. Als dit gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de correcte methode zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verscheidene malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindconsument bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindconsument zijn gezondheid.