Polystyrene dozen Kopen

Koop in NL gefabriceerde thermoboxen voor Oostbuurt regio Zuid-Holland

Polystyrene dozen Kopen voor Oostbuurt (Zuid-Holland)

Wij zijn een Nederlandse producent van thermoboxen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Oostbuurt, maar ook in De Lier, Honselersdijk, Naaldwijk, Maasland, Rijswijk, Vlaardingen, Maassluis, Delft, Rozenburg, Monster.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Polystyrene dozen

De thermoboxen bestaan uit meerdere lagen

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle thermoboxen zijn waterbestendig 

Alle thermoboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex koelbox bestellen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw tempex box kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Tempex koelbox is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Polystyrene dozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex koelbox 

Tempex is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Polystyrene dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Polystyrene dozen Voor Transport

Polystyrene dozen (of eps tempex dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is geconditioneerd transport?

Het transporteren van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is één van zijn meest cruciale pluspunten. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Door de vele luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken of bederven tijdens de verzending.

Diverse producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een beter alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor diverse voordelen in vergelijking met de typische kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit schuim zal worden gebruikt voor het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelbox of vrieskist van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om dranken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex koelbox Kopen in Oostbuurt

Beschermt de betreffende producten
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Polystyrene dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verscheidene industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en de verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivel, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in perfecte conditie aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Polystyrene dozen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in koelwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke producten met thermoboxen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex koelbox Prijsopgave Ontvangen

Uw tempex box offerte in uiterlijk 24 uur in de mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Polystyrene dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om ervoor te zorgen dat de goederen de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van goederen veilig gebeurt. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. En vooral omdat in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Als ook maar één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of te koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke goederen niet bruikbaar. En wanneer dit gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten maken, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de correcte methode zal worden verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verschillende keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.