EPS dozen met deksel Kopen

Vlaardingen provincie Zuid-Holland EPS dozen met deksel Offertes

EPS dozen met deksel Kopen voor Vlaardingen provincie Zuid-Holland

Wij zijn een lokale producent van tempex boxen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Vlaardingen, maar ook in Maassluis, Maasland, Schiedam, Rozenburg, Hoogvliet, De Lier, Oostbuurt, Spijkenisse, Poortugaal, Brielle.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen met deksel

Onze tempex boxen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex boxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex boxen zijn waterbestendig 

Onze tempex boxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol

Tempex koelbox bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw thermobox kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Tempex koelbox is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen met deksel voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex koelbox 

is plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (ook wel eps tempex dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is koeltransport?

Het verzenden van waren die in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is één van zijn meest cruciale voordelen. Dit materiaal is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim makkelijk in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan worden gesneden om te laten passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim een geweldige keuze voor vooral de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het vermogen om deze producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel geschikter alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Zodra deze doosjes worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor verscheidene voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Deze piepschuim dozen kunnen voedsel of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het enorm veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit piepschuim wordt gebruikt voor het opslaan van levensmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel gebruikt om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex koelbox Kopen in Vlaardingen

Bescherming van de betreffende producten
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
EPS dozen met deksel zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen veel gebruikt bij het opslaan van producten en het versturen van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex boxen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in de gewenste staat arriveren op hun bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan bij verkeerde omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozen met deksel, perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor het vervoer van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met tempex boxen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met tempex boxen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, zodra u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het laatste item op de lijst een beetje schokkend vindt, maar kauwgom kan een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een koelwagen meestal gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om waren die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen in de winter en om deze producten koel of op vereiste temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol

Tempex koelbox Prijsopgave Aanvragen

Uw thermobox prijsopgave binnen 1 dag in de email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om te zorgen dat de waren de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur handhaaft. En aangezien in een dergelijke ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke waren worden onbruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Als dit toch gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat de meeste producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.