Tempex koelboxen Bestellen

Maassluis (Zuid-Holland) Tempex koelboxen Kopen

Tempex koelboxen Bestellen voor Maassluis Zuid-Holland

Wij zijn een NL producent van eps dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Maassluis, maar ook in Maasland, Rozenburg, Vlaardingen, De Lier, Oostbuurt, Brielle, Schiedam, Hoogvliet, Spijkenisse, Honselersdijk.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex koelboxen

Onze eps dozen zijn gemaakt van

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex doos kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Tempex doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Tempex koelboxen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van gekoeld transport

Het verzenden van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van de meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een uitstekende keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens de verscheping.

Diverse producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen en verschillende vormen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor vele voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex dozen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt dit materiaal een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit schuim zal worden gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een vriezer of koelbox te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex doos Kopen in Maassluis

Beschermt de betreffende goederen
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Tempex koelboxen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere producten. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze in divevrse industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak toegepast bij de opslag van goederen en het verzenden van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in perfecte conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex koelboxen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor het transport van bulk vloeibare middelen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare middelen gekoeld verzonden dienen te worden.

Vervoer Verf met eps dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het als laatst genoemde item op de lijst verassend, maar dit product kan een nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Alhoewel een koelvrachtwagen veelal wordt gebruikt om goederen koel te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om waren die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om deze items koel of op een gewenste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex doos Offerte Ontvangen

Uw eps doos met deksel prijsopgave binnen uiterlijk een werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex koelboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om te zorgen dat de waren de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het transport van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien goed uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. En aangezien in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. Als dit gebeurt, dan kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren maken, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de juiste manier zal worden verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.