Tempex koelboxen Bestellen

Maassluis (Zuid-Holland) Tempex koelboxen Kopen

Tempex koelboxen Kopen in Maassluis Zuid-Holland

Wij zijn een NL producent van koeldozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Maassluis, maar ook in Maasland, Rozenburg, Vlaardingen, De Lier, Oostbuurt, Brielle, Schiedam, Hoogvliet, Spijkenisse, Honselersdijk.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex koelboxen

Onze koeldozen bestaan uit meerdere lagen

Onze koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze koeldozen zijn waterbestendig 

Onze koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Koeldoos bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Koeldoos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Tempex koelboxen voor het verpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

Piepschuim is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat betekent koeltransport?

Het versturen van waren die in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van de meest belangrijke pluspunten. Polystyreenschuim is heel erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in verschillende goederen worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan gesneden worden om te laten passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kan zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is dit materiaal de beste keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Een heleboel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel geschikter alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen en andere bronnen van vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor diverse voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. Deze piepschuim dozen kunnen namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex bakken onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander belangrijk voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit schuim wordt ingezet als de opslag van levensmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Koeldoos Kopen in Maassluis

Beschermt de betreffende goederen
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Tempex koelboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat voor 98% uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een enorm voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in verschillende branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en het versturen van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in prachtige conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex koelboxen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Deze kaarsen zijn immers ontworpen om te smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor het transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verscheept dienen te worden.

Transporteer Verf met koeldozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met koeldozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit als laatst genoemde item op de lijst een beetje verassend, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Alhoewel een koelwagen veel wordt gebruikt om goederen gekoeld te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om de lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om waren die kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om deze items koel of op vereiste temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Koeldoos Offerte Ontvangen

Uw piepschuim doos prijsopgave in 1 dag in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex koelboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek vereist om te zorgen dat de producten de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Bij het transport van diepvriesgoederen, zoals voedingsmiddelen, zal het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verschillende malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.