Tempex dozen Kopen

Tempex dozen Prijsopgaves in Maasland - Binnen 24 uur offerte ontvangen in mailbox

Tempex dozen Kopen voor Maasland provincie Zuid-Holland

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen met deksel en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Maasland, maar ook in Maassluis, Vlaardingen, Rozenburg, De Lier, Oostbuurt, Honselersdijk, Naaldwijk, Brielle, Schiedam, Hoogvliet.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

De eps dozen met deksel zijn gemaakt uit

De eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Alle eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos bestellen nu met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Tempex doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het inpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of tempex boxen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van gekoeld transport

Het transporteren van waren die in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld transport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de belangrijkste voordelen. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim gemakkelijk in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kan zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Veel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij zijn vermogen om deze producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de gewone doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in diverse voordelen ten opzichte van de typische doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken onwijs populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft dit materiaal vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit polystyreenschuim zal worden ingezet als het opslaan van etenswaren, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex doos Kopen in Maasland

Bescherming van de producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van etenswaren in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in enorme hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in divevrse branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en het verzenden van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex dozen, perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze kaarsen kunnen namelijk smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte bij transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met eps dozen met deksel

Om haar integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen met deksel

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos Prijsopgave Ontvangen

Uw eps koelbox prijsopgave binnen uiterlijk 24 uur in de email-box ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de goederen de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij transport van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedsel, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer diverse malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.