Tempex boxen Kopen

Tempex boxen Prijsopgaves Maasland (Zuid-Holland) - In NL geproduceerde polystyrene dozen

Tempex boxen Bestellen voor Maasland Zuid-Holland

Wij zijn een lokale producent van polystyrene dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Maasland, maar ook in Maassluis, Vlaardingen, Rozenburg, De Lier, Oostbuurt, Honselersdijk, Naaldwijk, Brielle, Schiedam, Hoogvliet.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex boxen

Onze polystyrene dozen zijn gemaakt van

Onze polystyrene dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle polystyrene dozen zijn waterbestendig 

Alle polystyrene dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos bestellen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

EPS doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex boxen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos 

Piepschuim is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex boxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen (ook wel eps tempex dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van goederen die in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van zijn meest belangrijke voordelen. Dit materiaal is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Dit kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kan zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een beter alternatief voor de gewone doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Als deze piepschuim dozen worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken enorm populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft het materiaal vele voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de EPS box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit schuim zal worden gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelkast of vriezer te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos Kopen in Maasland

Beschermt de betreffende producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex boxen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in verschillende branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij de opslag van producten en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met polystyrene dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in de gewenste conditie aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan bij onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex boxen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. De producten zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare stoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verscheept dienen te worden.

Transporteer Verf met polystyrene dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet dus ook verf in koelwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke producten met polystyrene dozen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos Offerte Ontvangen

Uw eps doos met deksel prijsopgave in uiterlijk 1 dag in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex boxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om te garanderen dat de waren de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur handhaaft. Aangezien in een dergelijke ”keten” heel wat schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten worden onbruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Als dit gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat de meeste fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de juiste manier zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verschillende keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.