Tempex dozen Bestellen

Koop in Nederland geproduceerde koeldozen Edam (Noord-Holland) - In een dag offerte ontvangen in mailbox

Tempex dozen Kopen voor Edam

Wij zijn een lokale producent van koeldozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Edam, maar ook in Volendam, Purmerend, Monnickendam, Halfweg, Landsmeer, Avenhorn, Oostzaan, De Goorn, Hoorn, Tuindorp Oostzaan.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

De koeldozen zijn gemaakt uit

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle koeldozen zijn waterbestendig 

Alle koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos bestellen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Tempex doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex dozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps tempex dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent gekoeld vervoer?

Het transporteren van bederfelijke producten die in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn cruciale pluspunten. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is het materiaal een uitstekende keuze voor het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Een heleboel fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen enorm gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als het gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim wordt ingezet als de opslag van voedsel, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een vriezer of koelbox van isolatie te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal gebruikt wegens de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om dranken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex doos Kopen in Edam

Beschermt de goederen
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Tempex dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van voedsel in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en het versturen van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze iets bevatten dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen getransporteerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare middelen

voor fouten is  geen enkele ruimte bij vervoer van bulk vloeibare middelen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met koeldozen

Om haar integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met koeldozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u dit als laatst genoemde item op deze lijst verassend vindt, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen meestal gebruikt om goederen koel te houden, kan de gekoelde wagen ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Reefers kunnen gebruikt worden om bederfelijke goederen niet te laten bevriezen als het koud is en om de items koel of op exacte temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Ontvangen

Uw thermobox prijsopgave in uiterlijk 1 dag in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek vereist om ervoor te zorgen dat de producten de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij vervoer van diepvriesgoederen, zoals voedsel, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.