Thermoboxen Bestellen

Thermoboxen Prijsopgaven Paterswolde Drenthe - In NL gefabriceerde tempex dozen

Thermoboxen Bestellen in Paterswolde regio Drenthe

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Paterswolde, maar ook in Haren, Groningen, De Punt, Halfweg, Roden, Zuidlaren, Steenbergen, Leek, Zuidhorn, Hoogezand.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Thermoboxen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Thermobox bestellen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Thermobox is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Thermoboxen voor het verpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Thermobox 

EPS is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het versturen van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld vervoer.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is een van de meest belangrijke voordelen. Piepschuim is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit kan ook worden gesneden om te passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Diverse fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Gezien het sterke punt om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel beter alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen en andere vormen vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex bakken erg populair.

De vochtbestendigheid van piepschuim brengt het materiaal vele voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vrieskist te isoleren, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt wegens zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Thermobox Kopen in Paterswolde

Bescherming van de betreffende goederen
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Thermoboxen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van etenswaren in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in een verscheidenheid van industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verschillende branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij het opslaan van goederen en verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze dranken een inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in perfecte staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Thermoboxen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten voor het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met tempex dozen

De voorschriften moeten echt tot in detail gevolgd worden, zodra u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten goederen die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u dit laatste item op deze lijst opmerkelijk vindt, maar dit item kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelvrachtwagen meestal gebruikt om goederen gekoeld te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om waren die zouden kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen in de winter en om de producten koel of op exacte temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Thermobox Prijsopgave Ontvangen

Uw eps koelbox prijsopgave binnen 24 uur in de email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de goederen de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld etenswaren, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument zijn gezondheid.