Thermoboxen Kopen

Koop in NL gefabriceerde tempex dozen voor Roden (Drenthe)

Thermoboxen Bestellen in Roden (Drenthe)

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Roden, maar ook in Leek, Steenbergen, Paterswolde, De Jouwer, De Punt, Groningen, Zuidhorn, Halfweg, Noordhorn, Haren.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Thermoboxen

Onze tempex dozen zijn gemaakt uit

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Tempex doos kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te maken.

Tempex doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Thermoboxen voor het verpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (ook wel tempex koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het transporteren van goederen die in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om producten van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene plaats naar de andere plaats te vervoeren.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van piepschuim is een van zijn meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan worden gesneden om te laten passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een geweldige keuze voor vooral de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Gezien het vermogen om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief voor de normale kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen vocht. Wanneer deze doosjes worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, zorgt dit voor verscheidene voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen voedsel of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Doosjes van piepschuim erg populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het vele voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit schuim zal worden ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelbox of vrieskist van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt wegens de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex doos Kopen in Roden

Beschermt de goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Thermoboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel gebruikt bij het opslaan van goederen en verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in prachtige staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Thermoboxen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers ontworpen om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor het vervoer van bulk vloeibare stoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in koelwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, indien u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit laatste product op de lijst een beetje verassend, echter kan dit item een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een koelwagen veel wordt gebruikt om goederen gekoeld te houden, kan hij ook worden gebruikt om lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen in de winter en om deze producten koel of op vereiste temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Ontvangen

Uw koeldoos offerte binnen 1 werkdag in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de producten de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Bij het vervoer van diepvriesproducten, zoals etenswaren, kan het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer diverse keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een negatief effect hebben op de eindconsument zijn gezondheid.