EPS dozen Bestellen

EPS dozen Prijsopgaven voor Groningen - Kwalitatieve thermoboxen

EPS dozen Bestellen voor Groningen Groningen

Wij zijn een Nederlandse producent van thermoboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Groningen, maar ook in Paterswolde, Haren, Bedum, Zuidhorn, Ten Boer, Noordhorn, De Punt, Roden, Winsum, Leek.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen

De thermoboxen bestaan uit meerdere lagen

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De thermoboxen zijn waterbestendig 

De thermoboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

EPS doos met deksel is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van verzending en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Tempex is plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van koeltransport

Het versturen van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn meest belangrijke voordelen. Piepschuim is zeer duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook worden gesneden om dit te passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens de verscheping.

Diverse fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Gezien het sterke punt om deze producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel beter alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen en andere vormen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, zorgt dit voor verscheidene voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken mega populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft dit materiaal veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit piepschuim zal worden ingezet als de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelkast of vrieskist van isolatie te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel gebruikt om drinken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Groningen

Bescherming van de producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van etenswaren in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in divevrse industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel gebruikt bij de opslag van producten en verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in perfecte conditie aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS dozen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke producten met thermoboxen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

EPS doos met deksel Prijsopgave Ontvangen

Uw eps koelbox offerte binnen 1 dag in de email-box . Gegarandeerd!

EPS dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek nodig om te verzekeren dat de producten de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Bij vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport diverse malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument bereikt, zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.