Styrofoam dozen Kopen

Koop kwalitatieve tempex dozen voor Groningen Groningen

Styrofoam dozen Bestellen voor Groningen (Groningen)

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Groningen, maar ook in Paterswolde, Haren, Bedum, Zuidhorn, Ten Boer, Noordhorn, De Punt, Roden, Winsum, Leek.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Styrofoam dozen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos bestellen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Tempex doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van Styrofoam dozen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

Piepschuim is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Styrofoam dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het versturen van waren die in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld vervoer.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van piepschuim is één van zijn meest belangrijke pluspunten. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Wegens het vermogen om de producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel beter alternatief voor de normale doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen en andere vormen vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van producten, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Doosjes van piepschuim enorm populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het heel veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een vriezer of koelkast van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Groningen

Beschermt de producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Styrofoam dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in grote hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak ingezet bij de opslag van producten en het versturen van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral indien deze dranken iets bevatten dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u willen dat uw bloemen in perfecte staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Styrofoam dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor het vervoer van bulk vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw thermobox prijsopgave binnen 24 uur in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Styrofoam dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om te garanderen dat de waren de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. En aangezien in een ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de getransporteerde bederfelijke waren niet bruikbaar. En wanneer dit toch gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de correcte manier wordt verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.