EPS dozen Bestellen

Zuidhorn (Groningen) EPS dozen Offertes

EPS dozen Kopen in Zuidhorn

Wij zijn een NL producent van eps dozen met deksel en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zuidhorn, maar ook in Noordhorn, De Jouwer, Leek, Groningen, Winsum, Halfweg, Roden, Paterswolde, Bedum, Steenbergen.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen

Onze eps dozen met deksel zijn gemaakt van

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Onze eps dozen met deksel hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Thermobox kopen met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

Thermobox is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Thermobox 

Piepschuim is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of eps tempex dozen) voor gekoeld vervoer

Wat is koeltransport?

Het verzenden van producten die in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van piepschuim is één van zijn meest cruciale pluspunten. Dit materiaal is zeer duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verscheidene producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal een geweldige keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij zijn vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een beter alternatief voor de gewone doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen en andere bronnen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van producten, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Doosjes van piepschuim erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het heel veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit polystyreenschuim wordt ingezet als de opslag van levensmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelkast of vrieskist te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal gebruikt wegens de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Thermobox Kopen in Zuidhorn

Beschermt de betreffende producten
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere producten. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij de opslag van producten en het versturen van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral alsiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in de gewenste staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare middelen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Voor het behouden van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen met deksel

De voorschriften moeten tot op de letter gevolgd worden, zodra u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het als laatst genoemde product op de lijst een beetje opmerkelijk vindt, maar kauwgom kan een nachtmerrie worden als het niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelvrachtwagen veel gebruikt om producten koel te bewaren, kan de koelvrachtwagen ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke goederen vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om deze producten koel of op vereiste temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Thermobox Prijsopgave Aanvragen

Uw eps doos met deksel offerte binnen uiterlijk 1 werkdag in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek benodigd om er zeker van te zijn dat de goederen de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van goederen veilig gebeurt. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Als een schakel wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke goederen niet bruikbaar. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de correcte manier wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.