Koeldozen Kopen

Zevenhuizen (Zuid-Holland) Koeldozen Aanschaffen

Koeldozen Kopen voor Zevenhuizen provincie Zuid-Holland

Wij zijn een lokale producent van styrofoam dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zevenhuizen, maar ook in Bleiswijk, Nieuwerkerk aan den IJssel, Bergschenhoek, Waddinxveen, Moordrecht, Bloemendaal, Zoetermeer, Middelburg, Gouda, Boskoop.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Koeldozen

Onze styrofoam dozen zijn gemaakt uit

Onze styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze styrofoam dozen zijn waterbestendig 

Onze styrofoam dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Polystyrene doos bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw polystyrene doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Polystyrene doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Koeldozen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Polystyrene doos 

EPS is een soort kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van de meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim gemakkelijk in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimten van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs makkelijk stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een doeltreffender alternatief dan de standaard doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen en andere vormen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor het verzenden en verpakken van goederen, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen onwijs gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt dit materiaal veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van etenswaren, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Polystyrene doos Kopen in Zevenhuizen

Beschermt de goederen
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Koeldozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een enorm voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van etenswaren in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op enorme schaal in een verscheidenheid aan industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van goederen en de verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met styrofoam dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in de gewenste staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij verkeerde omstandigheden, dus zodra ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

Koeldozenzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze kaarsen zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor transport van bulk vloeistoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Transporteer Verf met styrofoam dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met styrofoam dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Polystyrene doos Prijsopgave Aanvragen

Uw polystyrene doos prijsopgave in een werkdag in uw email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de waren de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

Bij transport van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedsel, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer diverse keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, zou dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.