Tempex boxen Bestellen

Tempex boxen Offertes in Nieuwerkerk aan den IJssel provincie Zuid-Holland - Kwalitatieve tempex dozen

Tempex boxen Kopen in Nieuwerkerk aan den IJssel (Zuid-Holland)

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Nieuwerkerk aan den IJssel, maar ook in Moordrecht, Zevenhuizen, Capelle aan den IJssel, Bergschenhoek, Bleiswijk, Waddinxveen, Bloemendaal, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Middelburg.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex boxen

Onze tempex dozen zijn gemaakt uit

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

EPS doos met deksel kopen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te maken.

EPS doos met deksel is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex boxen voor het inpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex boxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen (ook wel tempex koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van koeltransport

Het versturen van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van zijn meest belangrijke voordelen. Piepschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Je kan zelfs gemakkelijk stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Gezien het vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook wel toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel geschikter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Als deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim boxen enorm gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander onmisbaar voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden toegepast om een vrieskist of koelkast te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om dranken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Nieuwerkerk aan den IJssel

Bescherming van de goederen
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex boxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in grote hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak toegepast bij de opslag van goederen en de verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat uw bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex boxen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten voor het transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in gekoelde wagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke producten met tempex dozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

EPS doos met deksel Offerte Aanvragen

Uw tempex doos prijsopgave binnen uiterlijk 24 uur in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex boxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de waren de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het transport van waren zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien correct uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gewenste omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten worden onbruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Als dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de correcte manier zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verscheidene malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindconsument bereikt, dan kan dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.