Tempex boxen Bestellen

Bergschenhoek Zuid-Holland Tempex boxen Bestellen

Tempex boxen Kopen voor Bergschenhoek

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Bergschenhoek, maar ook in Bleiswijk, Zevenhuizen, Nieuwerkerk aan den IJssel, Pijnacker, Capelle aan den IJssel, Delfgauw, Zoetermeer, Rotterdam, Nootdorp, Krimpen aan den IJssel.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex boxen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

EPS doos kopen met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

EPS doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex boxen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos 

EPS is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex boxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen (of tempex boxen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is koeltransport?

Het verzenden van bederfelijke goederen die in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van piepschuim is een van zijn cruciale pluspunten. Piepschuim is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Het kan gesneden worden om te passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een beter alternatief voor de gewone doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen en andere vormen van vocht. Zodra deze doosjes worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen erg populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt dit materiaal vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit schuim wordt ingezet als het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden toegepast om een vriezer of koelkast van isolatie te voorzien, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos Kopen in Bergschenhoek

Bescherming van de betreffende goederen
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex boxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verscheidene industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij het opslaan van goederen en het versturen van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral indien deze dranken een inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in perfecte conditie arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex boxen, ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke producten zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

EPS doos Prijsopgave Ontvangen

Uw eps koelbox offerte in maximaal 1 werkdag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex boxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om te verzekeren dat de goederen de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Bij het vervoer van diepvriesproducten, zoals etenswaren, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument bereikt, dan kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.