Tempex koelboxen Bestellen

Zoetermeer Tempex koelboxen Kopen

Tempex koelboxen Bestellen voor Zoetermeer (Zuid-Holland)

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zoetermeer, maar ook in Bleiswijk, Nootdorp, Pijnacker, Zoeterwoude, Zevenhuizen, Delfgauw, Bergschenhoek, Voorschoten, Delft, Waddinxveen.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex koelboxen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

Tempex koelbox kopen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

Tempex koelbox is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex koelboxen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex koelbox 

Piepschuim is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten voldoen aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (ook wel tempex boxen) voor gekoeld transport

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van waren die in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is één van zijn cruciale voordelen. Dit materiaal is erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim eenvoudig in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs makkelijk stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim een geweldige keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Een heleboel producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Dankzij zijn vermogen om de producten tegen schade te beschermen, wordt piepschuim ook wel toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een beter alternatief dan de veel gebruikte kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere vormen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verpakking en verzending, resulteert dit in vele voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken onwijs gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het enorm veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer dit gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de EPS box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een vriezer of koelbox te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om drinken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex koelbox Kopen in Zoetermeer

Bescherming van de betreffende producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Tempex koelboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in divevrse branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de nodige isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en de verzending van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in perfecte conditie arriveren op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex koelboxen, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met tempex dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in gekoelde wagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met tempex dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, wanneer u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het laatste product op deze lijst een beetje opmerkelijk vindt, maar dit product kan een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen vaak gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan de gekoelde wagen ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om waren die kunnen bederven niet te laten bevriezen als het koud is en om de goederen koel of op een nodige temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

Tempex koelbox Offerte Aanvragen

Uw piepschuim doos prijsopgave in maximaal 1 dag in de mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de goederen de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van goederen zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur handhaaft. En omdat in een ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer ook maar één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke goederen niet bruikbaar. Als dit gebeurt, kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren maken, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de correcte methode wordt vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse keren ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindconsument bereikt, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.