EPS dozen met deksel Kopen

Koop kwalitatieve koeldozen voor Assendelft

EPS dozen met deksel Kopen in Assendelft (Noord-Holland)

Wij zijn een lokale producent van koeldozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Assendelft, maar ook in Beverwijk, Zaanstad, Heemskerk, Uitgeest, Spaarnwoude, Oostzaan, IJmuiden, Halfweg, Zwanenburg, Castricum.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen met deksel

De koeldozen bestaan uit meerdere lagen

De koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze koeldozen zijn waterbestendig 

Onze koeldozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos bestellen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

Tempex doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen met deksel voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (of eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het transporteren van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is een van zijn cruciale pluspunten. Dit materiaal is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal eenvoudig in diverse producten worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook worden gesneden om te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Je kan zelfs makkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een geschikter alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van producten, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Dozen van piepschuim erg populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te missen voordeel van de EPS box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vrieskist van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast wegens de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex doos Kopen in Assendelft

Beschermt de producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen met deksel zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen veel ingezet bij de opslag van producten en verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met koeldozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in prachtige staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozen met dekselzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij transport van bulk vloeibare middelen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met koeldozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet dus ook verf in koelvrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met koeldozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Offerte Aanvragen

Uw tempex doos offerte in 1 dag in uw email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de goederen de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Bij transport van diepvriesproducten, zoals voedsel, zal het voedsel ontdooien als de temperatuur oploopt.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport diverse malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, zou dat een negatieve impact hebben op de eindconsument haar gezondheid.