Tempex dozen Bestellen

Tempex dozen - In Nederland Gefabriceerde Tempex dozen Kopen in Halfweg (Noord-Holland)

Tempex dozen Bestellen voor Halfweg (Noord-Holland)

Wij zijn een lokale producent van eps dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Halfweg, maar ook in Zwanenburg, Spaarnwoude, Haarlem, Hoofddorp, Zaanstad, Assendelft, Tuindorp Oostzaan, Heemstede, Bloemendaal, Oostzaan.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex dozen

Onze eps dozen zijn gemaakt van

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos kopen met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Tempex doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het inpakken van voedingswaren heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps tempex dozen) voor gekoeld transport

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het verzenden van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van zijn belangrijkste pluspunten. Dit materiaal is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Een heleboel producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Deze piepschuim dozen kunnen namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen enorm gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit piepschuim wordt ingezet als de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent naar de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vrieskist of koelkast van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Halfweg

Beschermt de producten
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Tempex dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in enorme hoeveelheden in een verscheidenheid van industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze in verscheidene branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel gebruikt bij de opslag van producten en het verzenden van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in de gewenste staat arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met eps dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in koelwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met eps dozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het laatste product op de lijst een beetje opmerkelijk, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Hoewel een koelwagen veelal wordt gebruikt om producten gekoeld te houden, kan de koelwagen ook worden gebruikt om de lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om goederen die zouden kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om de items koel of op nodige temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Ontvangen

Uw tempex doos offerte binnen uiterlijk 1 werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek benodigd om te garanderen dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van goederen veilig kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke goederen zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of koud. Wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de juiste methode wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.