Tempex dozen Bestellen

Tempex dozen Offertes voor Halfweg regio Noord-Holland - In 1 dag offerte ontvangen per email

Tempex dozen Bestellen in Halfweg (Noord-Holland)

Wij zijn een NL producent van tempex koelboxen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Halfweg, maar ook in Zwanenburg, Spaarnwoude, Haarlem, Hoofddorp, Zaanstad, Assendelft, Tuindorp Oostzaan, Heemstede, Bloemendaal, Oostzaan.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex dozen

Onze tempex koelboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex koelboxen zijn waterbestendig 

Onze tempex koelboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex doos bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw koeldoos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te maken.

Tempex doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het inpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

Piepschuim is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel tempex koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is een van zijn belangrijkste voordelen. Dit materiaal is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Veel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het vermogen om deze producten tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een beter alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim boxen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het enorm veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex bak is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit schuim zal worden gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om drinken en voedingsmiddelen tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex doos Kopen in Halfweg

Bescherming van de producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Tempex dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in een verscheidenheid aan industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak toegepast bij de opslag van producten en het verzenden van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex koelboxen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral alsiets bevatten dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in perfecte staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex dozen, ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers ontworpen om te smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is zeker geen ruimte voor fouten voor het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met tempex koelboxen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in gekoelde wagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met tempex koelboxen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u dit als laatst genoemde item op deze lijst opmerkelijk vindt, maar kauwgom kan een nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een koelwagen meestal wordt gebruikt om producten gekoeld te houden, kan de koelwagen ook worden gebruikt om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke goederen niet te laten bevriezen in de winter en om deze producten koel of op exacte temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex doos Prijsopgave Ontvangen

Uw koeldoos offerte in uiterlijk een werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek benodigd om te zorgen dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van goederen veilig kan gebeuren. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur behoudt. En omdat in een dergelijke ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. En wanneer dit gebeurt, dan kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de correcte methode zal worden vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.