Tempex dozen Kopen

Tempex dozen - Kwalitatieve Tempex dozen Bestellen in Zwanenburg regio Noord-Holland

Tempex dozen Kopen in Zwanenburg

Wij zijn een NL producent van eps dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zwanenburg, maar ook in Halfweg, Spaarnwoude, Haarlem, Hoofddorp, Heemstede, Bloemendaal, Bennebroek, Rozenburg, Assendelft, Zaanstad.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

De eps dozen bestaan uit meerdere lagen

De eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Tempex doos kopen met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Tempex doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Tempex dozen voor het verpakken van goederen heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

Wat is koeltransport?

Het versturen van bederfelijke goederen die in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van de belangrijkste pluspunten. Dit materiaal is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim makkelijk in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Het kan worden gesneden om te passen in de open ruimten van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim een uitstekende keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het sterke punt om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de standaard doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen en verschillende bronnen vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van producten, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex dozen erg gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het materiaal veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer dit toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de EPS box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel gebruikt om dranken en etenswaren tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Zwanenburg

Bescherming van de producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel gebruikt bij het opslaan van producten en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in prachtige staat aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex dozenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten kunnen namelijk smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met eps dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met eps dozen

Indien u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u het als laatst genoemde item op de lijst schokkend, echter kan dit product een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een koelvrachtwagen vaak wordt gebruikt om producten gekoeld te houden, kan de koelvrachtwagen ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke producten niet te laten bevriezen als het koud is en om deze producten koel of op een nodige temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Tempex doos Prijsopgave Ontvangen

Uw piepschuim doos prijsopgave in uiterlijk 1 werkdag in de email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de goederen de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het transport van goederen veilig kan gebeuren. Indien juist uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. En omdat in een ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Als dit gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat behoorlijk veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de juiste methode wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument bereikt, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.