EPS dozen Kopen

EPS dozen Bestellen Zaanstad Noord-Holland - In een dag prijsopgave ontvangen per email

EPS dozen Bestellen voor Zaanstad provincie Noord-Holland

Wij zijn een Nederlandse producent van koeldozen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zaanstad, maar ook in Oostzaan, Tuindorp Oostzaan, Landsmeer, Assendelft, Halfweg, Halfweg, Spaarnwoude, Zwanenburg, Purmerend, Amsterdam.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze EPS dozen

Onze koeldozen bestaan uit meerdere lagen

Onze koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle koeldozen zijn waterbestendig 

Alle koeldozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te maken.

Tempex doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is een soort plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of tempex koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van waren die zouden in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van de belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt piepschuim tevens ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel geschikter alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in diverse voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Deze piepschuim dozen kunnen namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het enorm veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit polystyreenschuim wordt ingezet als de opslag van etenswaren, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om een vrieskist of koelkast te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex doos Kopen in Zaanstad

Bescherming van de goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
EPS dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze toegepast worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak gebruikt bij de opslag van goederen en het verzenden van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die gebruikt worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivel, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat uw bloemen in perfecte conditie aankomen op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze kaarsen zijn namelijk gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is geen enkele ruimte voor fouten voor het vervoer van bulk vloeibare middelen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeibare middelen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met koeldozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in koelwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met koeldozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, indien u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Ontvangen

Uw tempex doos prijsopgave in 1 werkdag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om te garanderen dat de goederen de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Bij het vervoer van diepvriesproducten, zoals voedsel, kan het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.