Thermoboxen Kopen

Thermoboxen Bestellen Zaanstad regio Noord-Holland - Kwalitatieve eps dozen

Thermoboxen Bestellen in Zaanstad

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zaanstad, maar ook in Oostzaan, Tuindorp Oostzaan, Landsmeer, Assendelft, Halfweg, Halfweg, Spaarnwoude, Zwanenburg, Purmerend, Amsterdam.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Thermoboxen

Onze eps dozen zijn gemaakt van

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen zijn waterbestendig 

Onze eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Tempex doos bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Tempex doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Thermoboxen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Thermoboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (of tempex boxen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van gekoeld transport

Het transporteren van bederfelijke waren die in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld transport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van de belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim makkelijk in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Het kan gesneden worden om te laten passen in de open ruimtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs makkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Veel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparaten tot een minimum doen verlagen. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen vocht. Als deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de typische kartonnen doos. Het kan namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen erg gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex bak is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit piepschuim wordt ingezet als de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een koelkast of vriezer te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om drinken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex doos Kopen in Zaanstad

Bescherming van de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Thermoboxen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze in verschillende industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel toegepast bij de opslag van goederen en verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Indien u wilt dat bloemen in perfecte staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Thermoboxenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze kaarsen zijn immers ontworpen om te smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor het transport van bulk vloeibare middelen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare middelen gekoeld verscheept moeten worden.

Vervoer Verf met eps dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het kan zijn dat u dit als laatst genoemde item op deze lijst schokkend vindt, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Hoewel een koelwagen veelal wordt gebruikt om goederen gekoeld te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om deze producten koel of op een exacte temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw eps koelbox prijsopgave binnen 24 uur in uw email bezorgd. Gegarandeerd!

Thermoboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om er zeker van te zijn dat de waren de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het transport van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Indien juist uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. Als dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de juiste methode wordt verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer diverse keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.