Koeldozen Kopen

Koeldozen Offertes in Zaanstad provincie Noord-Holland - In 24 uur prijsopgave ontvangen in mailbox

Koeldozen Bestellen in Zaanstad provincie Noord-Holland

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zaanstad, maar ook in Oostzaan, Tuindorp Oostzaan, Landsmeer, Assendelft, Halfweg, Halfweg, Spaarnwoude, Zwanenburg, Purmerend, Amsterdam.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Koeldozen

De eps dozen bestaan uit meerdere lagen

De eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

Tempex doos bestellen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

Tempex doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Koeldozen voor het inpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste producten die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van producten die in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van de cruciale voordelen. Polystyreenschuim is heel erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim eenvoudig in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan worden gesneden om te laten passen in de open ruimten van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is het materiaal een uitstekende keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Wegens het sterke punt om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief dan de standaard kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen vocht. Wanneer deze doosjes worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken erg gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het materiaal vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om een koelkast of vrieskist te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Zaanstad

Bescherming van de betreffende producten
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Koeldozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in een verscheidenheid van industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze toegepast worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel gebruikt bij de opslag van producten en het versturen van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze een inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat deze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij verkeerde omstandigheden, dus eens deze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Koeldozenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is geen enkele ruimte voor fouten voor het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met eps dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in koelwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn we succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw tempex doos prijsopgave in 1 werkdag in de mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek vereist om te zorgen dat de producten de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van producten zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien juist uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met soms wel jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. En vooral omdat in een ”keten” heel wat schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Als dit gebeurt, dan kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de juiste manier wordt verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.