EPS dozen Bestellen

EPS dozen - Kwalitatieve EPS dozen Aanschaffen in Oostzaan

EPS dozen Bestellen in Oostzaan (Noord-Holland)

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Oostzaan, maar ook in Zaanstad, Landsmeer, Tuindorp Oostzaan, Assendelft, Purmerend, Halfweg, Halfweg, Amsterdam, Monnickendam, Zwanenburg.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen

De tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Tempex koelbox kopen met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Tempex koelbox is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen voor het verpakken van voedingswaren heeft de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex koelbox 

EPS is een soort plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (ook wel tempex boxen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van koeltransport

Het transporteren van producten die zouden in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van de belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan gesneden worden om te passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is het materiaal een uitstekende keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Gezien zijn vermogen om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel beter alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen vocht. Als deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verpakking en verzending, zorgt dit voor vele voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen enorm gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het materiaal heel veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te missen voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox van isolatie te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om dranken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex koelbox Kopen in Oostzaan

Bescherming van de betreffende goederen
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
EPS dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, doordat dit materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak ingezet bij de opslag van goederen en het versturen van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Zuivel, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in prachtige staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozenzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeibare stoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet dus ook verf in koelvrachtwagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke producten met tempex dozen

De voorschriften moeten tot op de letter gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Tempex koelbox Prijsopgave Aanvragen

Uw eps doos prijsopgave in maximaal 1 dag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om ervoor te zorgen dat de waren de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedsel, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.