Tempex dozen Bestellen

Tempex dozen Offertes in Oostzaan - In NL geproduceerde tempex dozen

Tempex dozen Kopen in Oostzaan regio Noord-Holland

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Oostzaan, maar ook in Zaanstad, Landsmeer, Tuindorp Oostzaan, Assendelft, Purmerend, Halfweg, Halfweg, Amsterdam, Monnickendam, Zwanenburg.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

De tempex dozen zijn gemaakt uit

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex koelbox kopen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

Tempex koelbox is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex koelbox 

is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps tempex dozen) voor geconditioneerd transport

Wat is gekoeld transport?

Het transporteren van goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van zijn belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan gesneden worden om dit te passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot een minimum doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Gezien het sterke punt om deze producten tegen schade te beschermen, wordt piepschuim ook toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel beter alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor diverse voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. Het kan namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim boxen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het heel veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast van isolatie te voorzien, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal gebruikt vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex koelbox Kopen in Oostzaan

Beschermt de betreffende producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. We bekijken nu hoe ze in verschillende branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij de opslag van producten en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker alseen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in prachtige staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex dozenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke producten met tempex dozen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Misschien vindt u dit laatste item op de lijst een beetje opmerkelijk, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Alhoewel een gekoelde wagen veel wordt gebruikt om producten gekoeld te houden, kan hij ook gebruikt worden om de lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke producten niet te laten bevriezen in de winter en om deze items koel of op een gewenste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex koelbox Offerte Aanvragen

Uw eps doos prijsopgave binnen maximaal 24 uur in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de waren de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedsel, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.