Koeldozen Kopen

Koop kwalitatieve tempex dozen voor Oostzaan regio Noord-Holland - Binnen een dag offerte ontvangen per email

Koeldozen Kopen voor Oostzaan

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Oostzaan, maar ook in Zaanstad, Landsmeer, Tuindorp Oostzaan, Assendelft, Purmerend, Halfweg, Halfweg, Amsterdam, Monnickendam, Zwanenburg.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Koeldozen

De tempex dozen zijn gemaakt van

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos bestellen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

Tempex doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Koeldozen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (ook wel tempex koeldozen) voor gekoeld transport

Wat is gekoeld transport?

Het transporteren van goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van zijn belangrijkste pluspunten. Dit materiaal is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan worden gesneden om te passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens de verzending.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot een minimum doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Wegens het sterke punt om deze producten tegen schade te beschermen, wordt piepschuim ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een beter alternatief dan de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen van vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen onwijs populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het materiaal vele voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal gebruikt vanwege zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex doos Kopen in Oostzaan

Bescherming van de producten
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Koeldozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot het conserveren van voedsel in de algehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze in verschillende branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en het versturen van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan in de onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Koeldozenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. De producten kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het laatste item op deze lijst een beetje verassend vindt, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Alhoewel een gekoelde wagen veel wordt gebruikt om producten koel te houden, kan de gekoelde wagen ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke producten niet te laten bevriezen als het koud is en om deze items koel of op vereiste temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos Offerte Aanvragen

Uw eps koelbox prijsopgave binnen maximaal een werkdag in uw email-box . Gegarandeerd!

Koeldozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de waren de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het transport van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. Als dit gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat de meeste fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de correcte methode wordt verplaatst.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.