Tempex koelboxen Kopen

Tempex koelboxen Bestellen in Schiedam (Zuid-Holland) - Kwalitatieve tempex koelboxen

Tempex koelboxen Kopen voor Schiedam

Wij zijn een NL producent van tempex koelboxen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Schiedam, maar ook in Vlaardingen, Hoogvliet, Carnisse, Rotterdam, Maasland, Maassluis, Poortugaal, Delfgauw, Rhoon, Oostbuurt.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex koelboxen

Onze tempex koelboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex koelboxen zijn waterbestendig 

Alle tempex koelboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol gebleken

Tempex doos bestellen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw piepschuim doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Tempex doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex koelboxen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

Tempex is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (of tempex boxen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent gekoeld vervoer?

Het transporteren van goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van de meest belangrijke pluspunten. Polystyreenschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs gemakkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt piepschuim tevens ook ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen van vocht. Als deze dozen van piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt het een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als het toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelbox of vriezer te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om dranken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Schiedam

Bescherming van de betreffende producten
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Tempex koelboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van voedsel in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze in verscheidene industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij het opslaan van producten en de verzending van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex koelboxen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze iets bevatten dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat de bloemen worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk in de ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex koelboxen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met tempex koelboxen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet dus ook verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met tempex koelboxen

Indien u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het laatste item op de lijst schokkend, echter kan dit product een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een koelwagen vaak gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om de lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om goederen die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen als het koud is en om de goederen koel of op een gewenste temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw piepschuim doos offerte binnen een werkdag in uw email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex koelboxen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek vereist om te zorgen dat de goederen de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van goederen veilig gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. En aangezien in een ”keten” heel wat schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke waren worden onbruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de correcte manier wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, dan kan dat een negatief effect hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.