Tempex dozen Bestellen

Koop in Nederland gefabriceerde tempex koelboxen Schiedam Zuid-Holland

Tempex dozen Bestellen in Schiedam Zuid-Holland

Wij zijn een NL producent van tempex koelboxen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Schiedam, maar ook in Vlaardingen, Hoogvliet, Carnisse, Rotterdam, Maasland, Maassluis, Poortugaal, Delfgauw, Rhoon, Oostbuurt.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex dozen

Onze tempex koelboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex koelboxen zijn waterbestendig 

Onze tempex koelboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex koelbox bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

Tempex koelbox is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex dozen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex koelbox 

is een soort kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of tempex koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het transporteren van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van de belangrijkste pluspunten. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Het kan worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Gezien het sterke punt om deze producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen van vocht. Zodra deze doosjes worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor diverse voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex bakken mega populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft het veel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om een vrieskist of koelkast te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om dranken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex koelbox Kopen in Schiedam

Bescherming van de betreffende producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex dozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze in verscheidene industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij het opslaan van producten en het versturen van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex koelboxen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex dozenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij het vervoer van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met tempex koelboxen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met tempex koelboxen

Zodra u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u dit als laatst genoemde item op deze lijst bijzonder vindt, maar kauwgom kan een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Alhoewel een koelwagen veelal wordt gebruikt om producten koel te houden, kan de koelwagen ook worden gebruikt om de lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke goederen niet te laten bevriezen in de winter en om deze items koel of op een vereiste temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex koelbox Offerte Aanvragen

Uw tempex doos prijsopgave binnen maximaal 1 dag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de waren de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur behoudt. En omdat in een dergelijke ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of koud. Wanneer dit gebeurt, kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de correcte methode wordt verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, kan dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.