Koeldozen Bestellen

Koop in Nederland gefabriceerde tempex koelboxen Schiedam (Zuid-Holland)

Koeldozen Kopen in Schiedam Zuid-Holland

Wij zijn een NL producent van tempex koelboxen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Schiedam, maar ook in Vlaardingen, Hoogvliet, Carnisse, Rotterdam, Maasland, Maassluis, Poortugaal, Delfgauw, Rhoon, Oostbuurt.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Koeldozen

De tempex koelboxen zijn gemaakt van

De tempex koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex koelboxen zijn waterbestendig 

De tempex koelboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Tempex doos bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Tempex doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Koeldozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (ook wel tempex koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het transporteren van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is een van de belangrijkste pluspunten. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verschillende goederen worden gegoten of gevormd. Dit kan worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kunt zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparaten tot een minimum doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij zijn vermogen om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen en andere bronnen van vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor vele voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. Deze piepschuim dozen kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen mega gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om een vrieskist of koelkast te isoleren, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie vanwege zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Schiedam

Bescherming van de goederen
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Koeldozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in divevrse industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de nodige isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij het opslaan van goederen en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met tempex koelboxen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Zuivel, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk in de ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Koeldozenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Deze kaarsen zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij vervoer van bulk vloeibare middelen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare middelen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Vervoer Verf met tempex koelboxen

Om haar integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelvrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met tempex koelboxen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, als u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit als laatst genoemde item op de lijst verassend, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Ookal wordt een koelwagen veel gebruikt om goederen gekoeld te houden, kan de koelwagen ook gebruikt worden om de lucht op te warmen. Reefers kunnen gebruikt worden om goederen die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om deze items koel of op een gewenste temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

Tempex doos Offerte Aanvragen

Uw tempex doos prijsopgave binnen maximaal 1 dag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek vereist om ervoor te zorgen dat de waren de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur behoudt. En aangezien in een dergelijke ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke goederen worden onbruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of koud. Wanneer dit toch gebeurt, kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de correcte methode wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.