Tempex koelboxen Kopen

Tempex koelboxen - Kwalitatieve Tempex koelboxen Bestellen Hoogvliet provincie Zuid-Holland

Tempex koelboxen Kopen in Hoogvliet (Zuid-Holland)

Wij zijn een NL producent van styrofoam dozen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Hoogvliet, maar ook in Poortugaal, Spijkenisse, Rhoon, Vlaardingen, Schiedam, Carnisse, Maassluis, Rozenburg, Maasland, Rotterdam.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex koelboxen

De styrofoam dozen bestaan uit meerdere lagen

De styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De styrofoam dozen zijn waterbestendig 

De styrofoam dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Koeldoos kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

Koeldoos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex koelboxen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Koeldoos 

Piepschuim is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (of tempex koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van de meest cruciale pluspunten. Piepschuim is enorm duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal eenvoudig in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan gesneden worden om dit te passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Diverse fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot het minimale doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het sterke punt om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een beter alternatief voor de standaard doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan voedsel of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen mega populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het materiaal vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit piepschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vriezer of koelkast van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om drinken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Koeldoos Kopen in Hoogvliet

Beschermt de goederen
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Tempex koelboxen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van etenswaren in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in enorme hoeveelheden in een verscheidenheid van industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze gebruikt worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij het opslaan van goederen en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met styrofoam dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in de gewenste conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken in de ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex koelboxen, ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Transporteer Verf met styrofoam dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in koelwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met styrofoam dozen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Mogelijk vindt u het laatste item op de lijst verassend, maar kauwgom kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een gekoelde wagen veel wordt gebruikt om goederen gekoeld te bewaren, kan de gekoelde wagen ook gebruikt worden om de lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen als het koud is en om deze goederen koel of op een gewenste temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Koeldoos Prijsopgave Aanvragen

Uw thermobox prijsopgave binnen maximaal 24 uur in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de goederen de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van goederen zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien correct uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur handhaaft. En aangezien in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Vervoerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Als dit toch gebeurt, kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat de meeste fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de correcte methode zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.