Tempex dozen Bestellen

Hoogvliet Tempex dozen Offertes

Tempex dozen Kopen in Hoogvliet Zuid-Holland

Wij zijn een NL producent van styrofoam dozen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Hoogvliet, maar ook in Poortugaal, Spijkenisse, Rhoon, Vlaardingen, Schiedam, Carnisse, Maassluis, Rozenburg, Maasland, Rotterdam.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

Onze styrofoam dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze styrofoam dozen zijn waterbestendig 

Onze styrofoam dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

EPS doos bestellen nu met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

EPS doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex dozen voor het verpakken van voedingswaren heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos 

Piepschuim is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel tempex koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van koeltransport

Het transporteren van bederfelijke waren die in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van zijn belangrijkste pluspunten. Piepschuim is heel erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal simpel in diverse producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kan zelfs gemakkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de gewone doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Als deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale doos van karton. De piepschuim dozen kunnen voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen enorm populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft het vele voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit piepschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos Kopen in Hoogvliet

Bescherming van de producten
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Tempex dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere producten. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van voedsel in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze in divevrse branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en het verzenden van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met styrofoam dozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker alsiets bevatten dat kan bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen vervoerd worden

Indien u wilt dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken in de onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij transport van bulk vloeibare stoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met styrofoam dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met styrofoam dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het als laatst genoemde item op deze lijst schokkend vindt, maar dit product kan een nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een gekoelde wagen veel gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan de gekoelde wagen ook worden gebruikt om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om goederen die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen in de winter en om de goederen koel of op een gewenste temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

EPS doos Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos met deksel prijsopgave binnen maximaal 24 uur in de mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de waren de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Indien juist uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur behoudt. En aangezien in een ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Vervoerde bederfelijke goederen zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of koud. Als dit gebeurt, kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat de meeste fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument bereikt, zou dat een negatief effect hebben op de eindconsument haar gezondheid.