Tempex boxen Kopen

Tempex boxen Offertes Noordhorn - Binnen 24 uur prijsopgave ontvangen per email

Tempex boxen Bestellen voor Noordhorn regio Groningen

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Noordhorn, maar ook in Zuidhorn, De Jouwer, Halfweg, Winsum, Leek, Groningen, Roden, Bedum, Paterswolde, Buitenpost.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex boxen

Onze tempex dozen zijn gemaakt van

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol gebleken

EPS doos met deksel kopen met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te vormen.

EPS doos met deksel is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Tempex boxen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

Piepschuim is een soort plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex boxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen (ook wel eps tempex dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is gekoeld vervoer?

Het versturen van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is een van de meest belangrijke pluspunten. Dit materiaal is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal makkelijk in verschillende goederen worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook worden gesneden om te laten passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs eenvoudig stroken piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een geweldige keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Gezien het sterke punt om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief voor de standaard doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen en andere vormen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in diverse voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen namelijk etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex dozen mega populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het heel veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

EPS doos met deksel Kopen in Noordhorn

Beschermt de goederen
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Tempex boxen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse producten. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot het conserveren van voedsel in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in verschillende industrieën, doordat dit materiaal een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in divevrse industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak ingezet bij het opslaan van goederen en verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen getransporteerd worden

Mocht u willen dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex boxen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen zijn immers gemaakt om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet dus ook verf in koelwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Misschien vindt u dit laatste item op de lijst een beetje verassend, echter kan dit product een nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelwagen meestal gebruikt om goederen koel te houden, kan de koelwagen ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om waren die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de items koel of op een vereiste temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn we succesvol gebleken

EPS doos met deksel Prijsopgave Aanvragen

Uw tempex doos prijsopgave in uiterlijk een werkdag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex boxen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek nodig om te verzekeren dat de producten de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

Bij vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedsel, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, kan dat een negatieve impact hebben op de eindconsument zijn gezondheid.