Tempex koelboxen Kopen

Tempex koelboxen - In NL Gefabriceerde Tempex koelboxen Offertes Aalsmeer regio Noord-Holland

Tempex koelboxen Kopen in Aalsmeer

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen met deksel en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Aalsmeer, maar ook in Rozenburg, Kudelstaart, Uithoorn, Hoofddorp, Amstelveen, Oude Wetering, Mijdrecht, Ouderkerk aan de Amstel, Roelofarendsveen, Hillegom.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex koelboxen

De eps dozen met deksel zijn gemaakt uit

De eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Onze eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex box kopen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Tempex box is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex koelboxen voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex box 

EPS is een soort kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. De meeste waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs moeten bij het vervoer van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (of eps tempex dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het verzenden van bederfelijke waren die in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is één van zijn belangrijkste voordelen. Dit materiaal is zeer duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal makkelijk in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Het kan ook gesneden worden om te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kan zelfs makkelijk stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is dit materiaal een geweldige keuze voor vooral het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het sterke punt om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal ook toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor vele voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Deze piepschuim doosjes kunnen voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn EPS piepschuim dozen mega gewild.

De vochtbestendigheid van piepschuim brengt het enorm veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander belangrijk voordeel van de Tempex doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim wordt ingezet als de opslag van etenswaren, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vrieskist te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak gebruikt wegens zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex box Kopen in Aalsmeer

Bescherming van de goederen
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Piepschuim is duurzaam
Tempex koelboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van etenswaren in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in verschillende industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in verschillende branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij de opslag van goederen en het versturen van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de warmte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alsiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus eens deze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex koelboxenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met eps dozen met deksel

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen met deksel

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex box Prijsopgave Aanvragen

Uw eps doos met deksel prijsopgave binnen uiterlijk 1 dag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de waren de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Bij vervoer van diepvriesproducten, zoals voedsel, kan het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, zou dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.