Koeldozen Bestellen

Koop in Nederland geproduceerde tempex koelboxen in Hoofddorp Noord-Holland

Koeldozen Bestellen voor Hoofddorp Noord-Holland

Wij zijn een lokale producent van tempex koelboxen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Hoofddorp, maar ook in Rozenburg, Bennebroek, Heemstede, Haarlem, Hillegom, Aalsmeer, Zwanenburg, Halfweg, Kudelstaart, Spaarnwoude.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Koeldozen

Onze tempex koelboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex koelboxen zijn waterbestendig 

Onze tempex koelboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos bestellen met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt best lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lage gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te maken.

Tempex doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van Koeldozen voor het verpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

Tempex is kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel waren die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of eps tempex dozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van geconditioneerd transport

Het transporteren van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van dit materiaal is een van de belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is heel erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan worden gesneden om dit te laten passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kan zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een geweldige keuze voor vooral het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Gezien het vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim ook toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel geschikter alternatief voor de gewone doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Wanneer deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in vele voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken enorm gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het materiaal heel veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex bak is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vrieskist te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Hoofddorp

Beschermt de goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Koeldozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden deze dozen vaak ingezet bij de opslag van goederen en verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor meerdere uren tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met tempex koelboxen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze dranken een inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij ongewenste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

Koeldozenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn namelijk ontworpen om te smelten.

Bulk vloeibare middelen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor het transport van bulk vloeibare middelen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeibare middelen gekoeld verzonden moeten worden.

Vervoer Verf met tempex koelboxen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met tempex koelboxen

De voorschriften moeten echt tot in detail gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen hoge vochtigheid of hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u dit laatste item op de lijst schokkend vindt, echter kan dit item een nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelvrachtwagen veelal gebruikt om goederen gekoeld te houden, kan de koelvrachtwagen ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Reefers kunnen gebruikt worden om producten die kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de producten koel of op een nodige temperatuur te houden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos prijsopgave in 24 uur in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om er zeker van te zijn dat de waren de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het transport van waren veilig kan gebeuren. Indien correct uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur handhaaft. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten worden onbruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. Wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer diverse keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.