Tempex koelboxen Bestellen

Tempex koelboxen - Kwalitatieve Tempex koelboxen Kopen voor Rozenburg (Noord-Holland)

Tempex koelboxen Bestellen voor Rozenburg (Noord-Holland)

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Rozenburg, maar ook in Aalsmeer, Hoofddorp, Kudelstaart, Uithoorn, Amstelveen, Oude Wetering, Hillegom, Zwanenburg, Bennebroek, Haarlem.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex koelboxen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos kopen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos bestellen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Tempex doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex koelboxen voor het inpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

is een soort plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Rederijen en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (of eps tempex dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het versturen van bederfelijke goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van de meest belangrijke pluspunten. Polystyreenschuim is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal simpel in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan worden gesneden om dit te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim een geweldige keuze voor het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verzending.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief dan de standaard doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor verscheidene voordelen in vergelijking met de typische doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen mega populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt dit materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex doos Kopen in Rozenburg

Beschermt de goederen
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex koelboxen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een enorm voordeel.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in grote hoeveelheden in een verscheidenheid van industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van goederen en het verzenden van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in de gewenste conditie aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij verkeerde omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex koelboxenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. zeker niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met tempex dozen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos Offerte Ontvangen

Uw eps doos offerte binnen uiterlijk 1 dag in uw mailbox ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek vereist om te verzekeren dat de goederen de consument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van goederen veilig kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur handhaaft. Aangezien in een ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. Als dit gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verscheidene malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.