EPS dozen Kopen

EPS dozen - In NL Geproduceerde EPS dozen Kopen Uithoorn

EPS dozen Kopen in Uithoorn Noord-Holland

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Uithoorn, maar ook in Mijdrecht, Aalsmeer, Kudelstaart, Wilnis, Vinkeveen, Ouderkerk aan de Amstel, Amstelveen, Rozenburg, Abcoude, Nieuwkoop.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen

De tempex dozen zijn gemaakt uit

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Koeldoos bestellen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te maken.

Koeldoos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen voor het verpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Koeldoos 

is een soort plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters worden verplicht bij het vervoer van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of eps tempex dozen) voor gekoeld transport

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van bederfelijke producten die in een gekoelde omgeving noemt men koeltransport.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn belangrijkste pluspunten. Dit materiaal is heel erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim makkelijk in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan gesneden worden om te passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens de verscheping.

Diverse producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het sterke punt om de producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de standaard kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor diverse voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Tempex dozen erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt het materiaal vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de EPS box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Wanneer dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedsel, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vrieskist te isoleren, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal gebruikt vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak gebruikt om dranken en etenswaren tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Koeldoos Kopen in Uithoorn

Beschermt de producten
Polystyreenschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
EPS dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van voedsel in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij het opslaan van producten en de verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker alsiets bevatten dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen vervoerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige conditie aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus eens deze geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. De producten zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

Indien u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Koeldoos Offerte Ontvangen

Uw koeldoos prijsopgave binnen maximaal 24 uur in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de producten de eindconsument in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Indien goed uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur behoudt. En aangezien in een dergelijke ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke goederen worden onbruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. En wanneer dit gebeurt, dan kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en volgens de juiste methode wordt vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verschillende keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.