Tempex koelboxen Kopen

Koop in Nederland gefabriceerde eps dozen met deksel voor Ouderkerk aan de Amstel (Noord-Holland) - In 1 dag offerte ontvangen per email

Tempex koelboxen Bestellen in Ouderkerk aan de Amstel provincie Noord-Holland

Wij zijn een lokale producent van eps dozen met deksel en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Ouderkerk aan de Amstel, maar ook in Amstelveen, Abcoude, Diemen, Amsterdam, Uithoorn, Weesp, Vinkeveen, Mijdrecht, Aalsmeer, Wilnis.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex koelboxen

Onze eps dozen met deksel zijn gemaakt van

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

De eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel vanwege haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Tempex doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex koelboxen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en bevrachters zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documentatie in acht nemen.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (ook wel eps tempex dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent gekoeld vervoer?

Het versturen van producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld vervoer.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van dit materiaal is één van de belangrijkste pluspunten. Piepschuim is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim simpel in verschillende producten worden gegoten of gevormd. Dit kan worden gesneden om te passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs eenvoudig vellen piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Een heleboel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Gezien zijn vermogen om de producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een geschikter alternatief voor de normale doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen en verschillende vormen vocht. Als deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Dozen van piepschuim erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft het veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander belangrijk voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit schuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om een vrieskist of koelkast van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Ouderkerk aan de Amstel

Bescherming van de producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex koelboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op grote schaal in een verscheidenheid van industrieën, omdat het materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel ingezet bij de opslag van producten en het verzenden van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk bij onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex koelboxen, perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen zijn immers ontworpen om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Om haar integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke producten met eps dozen met deksel

De voorschriften moeten echt tot op de letter gevolgd worden, zodra u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het laatste item op de lijst een beetje verassend vindt, maar kauwgom kan een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een koelwagen vaak gebruikt om producten koel te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om producten die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om de items koel of op een exacte temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Offerte Aanvragen

Uw eps doos offerte in uiterlijk een werkdag in uw email ontvangen. Gegarandeerd!

Tempex koelboxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om te verzekeren dat de goederen de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Bij vervoer van diepvriesgoederen, zoals voedingsmiddelen, kan het voedsel ontdooien als de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verschillende malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindconsument bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument haar gezondheid.