Tempex dozen Bestellen

Koop kwalitatieve thermoboxen voor Ouderkerk aan de Amstel

Tempex dozen Kopen voor Ouderkerk aan de Amstel

Wij zijn een Nederlandse producent van thermoboxen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Ouderkerk aan de Amstel, maar ook in Amstelveen, Abcoude, Diemen, Amsterdam, Uithoorn, Weesp, Vinkeveen, Mijdrecht, Aalsmeer, Wilnis.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex dozen

Onze thermoboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle thermoboxen zijn waterbestendig 

Alle thermoboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Tempex doos kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Tempex doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van Tempex dozen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

Piepschuim is kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of tempex koeldozen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het versturen van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van zijn belangrijkste pluspunten. Piepschuim is enorm duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Stukjes piepschuim kunnen gesneden worden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de producten tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen en verschillende vormen vocht. Wanneer deze doosjes worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor verscheidene voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. Deze piepschuim dozen kunnen namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt dit materiaal een heleboel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit piepschuim zal worden ingezet als de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelkast of vriezer van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om dranken en voedsel tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Ouderkerk aan de Amstel

Bescherming van de producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Tempex dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze toegepast worden in verschillende branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden piepschuim dozen veel toegepast bij de opslag van producten en de verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in prachtige staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verzonden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex dozenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten voor vervoer van grote hoeveelheden vloeibare middelen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare middelen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelvrachtwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met thermoboxen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, indien u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Mogelijk vindt u dit laatste item op de lijst een beetje opmerkelijk, maar kauwgom kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Alhoewel een koelvrachtwagen meestal wordt gebruikt om producten koel te houden, kan de koelvrachtwagen ook worden gebruikt om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om producten die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om de producten koel of op een exacte temperatuur te behouden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Ontvangen

Uw eps koelbox prijsopgave in maximaal een werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om te verzekeren dat de waren de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, zorgen ervoor dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Indien goed uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met soms wel jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Vervoerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of koud. Wanneer dit gebeurt, dan kan dit leiden tot aanzienlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat de meeste producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten maken, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en volgens de correcte methode zal worden verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, dan kan dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.