EPS dozen met deksel Bestellen

EPS dozen met deksel Aanschaffen Ouderkerk aan de Amstel (Noord-Holland) - Binnen 1 dag prijsopgave ontvangen per email

EPS dozen met deksel Bestellen voor Ouderkerk aan de Amstel Noord-Holland

Wij zijn een lokale producent van styrofoam dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Ouderkerk aan de Amstel, maar ook in Amstelveen, Abcoude, Diemen, Amsterdam, Uithoorn, Weesp, Vinkeveen, Mijdrecht, Aalsmeer, Wilnis.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen met deksel

Onze styrofoam dozen zijn gemaakt van

Onze styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De styrofoam dozen zijn waterbestendig 

De styrofoam dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Thermobox kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Thermobox is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruik van EPS dozen met deksel voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Thermobox 

Piepschuim is plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen met deksel Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs moeten bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

EPS dozen met deksel Voor Transport

EPS dozen met deksel (ook wel eps tempex dozen) voor geconditioneerd transport

Wat is koeltransport?

Het transporteren van bederfelijke producten die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van zijn belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij deze lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Dit kan worden gesneden om te laten passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal de beste keuze voor het beschemen van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Een heleboel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende bronnen vocht. Als deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor verscheidene voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft het veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de Tempex bak is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit piepschuim zal worden gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast wegens de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om drinken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Thermobox Kopen in Ouderkerk aan de Amstel

Beschermt de betreffende producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
EPS dozen met deksel zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij de opslag van producten en het verzenden van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met styrofoam dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in prachtige staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

EPS dozen met dekselzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare middelen

voor fouten is  geen enkele ruimte bij transport van grote hoeveelheden vloeibare middelen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare middelen gekoeld verstuurd dienen te worden.

Vervoer Verf met styrofoam dozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in koelvrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke producten met styrofoam dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, als u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Misschien vindt u het als laatst genoemde product op de lijst verassend, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een koelvrachtwagen meestal gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om bederfelijke goederen niet te laten bevriezen in de winter en om de producten koel of op een exacte temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Thermobox Offerte Ontvangen

Uw eps koelbox offerte binnen uiterlijk 1 dag in uw email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen met deksel Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de producten de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het transport van producten zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien goed uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Als ook maar één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke producten onbruikbaar. Als dit toch gebeurt, kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat de meeste fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de juiste methode zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verschillende malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, kan dat een negatieve impact hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.