Tempex dozen Kopen

Tempex dozen Kopen voor Amstelveen - In 1 dag prijsopgave ontvangen per email

Tempex dozen Bestellen in Amstelveen provincie Noord-Holland

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Amstelveen, maar ook in Ouderkerk aan de Amstel, Amsterdam, Diemen, Abcoude, Uithoorn, Aalsmeer, Rozenburg, Weesp, Tuindorp Oostzaan, Vinkeveen.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex dozen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos bestellen met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw polystyrene doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

Tempex doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke bedrijven en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel eps koeldozen) voor geconditioneerd transport

De betekenis van gekoeld transport

Het verzenden van producten die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld transport genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van de cruciale voordelen. Piepschuim is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal makkelijk in verscheidene goederen worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens de verscheping.

Een heleboel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens zijn vermogen om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn EPS piepschuim dozen mega gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het polystyreenschuim niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit schuim wordt ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex doos Kopen in Amstelveen

Bescherming van de betreffende goederen
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Tempex dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende branches worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak toegepast bij het opslaan van goederen en het versturen van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in perfecte conditie aankomen op de plek van bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat de bloemen verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex dozenzijn perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten kunnen namelijk smelten.

Bulk vloeibare stoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met tempex dozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten goederen die kunnen bederven zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Prijsopgave Ontvangen

Uw polystyrene doos prijsopgave in een werkdag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek vereist om te zorgen dat de producten de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, hebben als doel dat het transport van producten zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. En omdat in een dergelijke ”keten” heel veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer een schakel faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de getransporteerde bederfelijke producten onbruikbaar. Als dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en op de correcte methode wordt verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindconsument bereikt, dan zou dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.