Styrofoam dozen Bestellen

Styrofoam dozen - In NL Gefabriceerde Styrofoam dozen Aanschaffen voor Amstelveen (Noord-Holland)

Styrofoam dozen Kopen in Amstelveen (Noord-Holland)

Wij zijn een lokale producent van thermoboxen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Amstelveen, maar ook in Ouderkerk aan de Amstel, Amsterdam, Diemen, Abcoude, Uithoorn, Aalsmeer, Rozenburg, Weesp, Tuindorp Oostzaan, Vinkeveen.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Styrofoam dozen

De thermoboxen zijn gemaakt van

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze thermoboxen zijn waterbestendig 

Onze thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos bestellen met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Koeldoos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Styrofoam dozen voor het inpakken van producten zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Koeldoos 

Piepschuim is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Styrofoam dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Styrofoam dozen Voor Transport

Styrofoam dozen (ook wel eps koeldozen) voor gekoeld vervoer

Wat is gekoeld vervoer?

Het transporteren van bederfelijke waren die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn meest cruciale pluspunten. Piepschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim gemakkelijk in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit materiaal kan gesneden worden om te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal de beste keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Wegens het vermogen om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook wel gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook andere vormen van vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, zorgt dit voor diverse voordelen in vergelijking met de typische kartonnen doos. Het kan voedsel of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft het vele voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van voedsel, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vriezer van isolatie te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om drinken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Koeldoos Kopen in Amstelveen

Beschermt de betreffende producten
Piepschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Styrofoam dozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Dit materiaal bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van voedsel in de hele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in grote hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak ingezet bij het opslaan van producten en het verzenden van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze dranken een inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in prachtige conditie aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Styrofoam dozen, perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen zijn immers gemaakt om te smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met thermoboxen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Om bederf te voorkomen, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Misschien vindt u het laatste product op de lijst verassend, echter kan dit item een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Alhoewel een koelwagen vaak wordt gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om goederen die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om deze items koel of op gewenste temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos Prijsopgave Aanvragen

Uw eps koelbox offerte in 24 uur in uw email bezorgd. Gegarandeerd!

Styrofoam dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om te verzekeren dat de waren de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met soms wel jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. En aangezien in een dergelijke ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, zijn de getransporteerde bederfelijke waren niet bruikbaar. Als dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat behoorlijk veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de juiste manier zal worden verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een negatief effect hebben op diens gezondheid.