Koeldozen Kopen

Koeldozen Bestellen voor Maasdam Zuid-Holland - Kwalitatieve eps dozen

Koeldozen Bestellen in Maasdam Zuid-Holland

Wij zijn een lokale producent van eps dozen en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Maasdam, maar ook in Puttershoek, Mijnsheerenland, Strijen, Zwijndrecht, Westmaas, Barendrecht, Dordrecht, Ridderkerk, Middelsluis, Numansdorp.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Koeldozen

De eps dozen bestaan uit meerdere lagen

De eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos kopen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Tempex doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Koeldozen voor het verpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

is een soort kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (ook wel tempex koeldozen) voor gekoeld transport

Wat betekent gekoeld transport?

Het versturen van goederen die in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld transport.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van zijn meest belangrijke voordelen. Piepschuim is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim eenvoudig in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan worden gesneden om dit te passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel hobbymesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een geweldige keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Wegens zijn vermogen om de producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een beter alternatief voor de normale doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen vocht. Als deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim dozen erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het materiaal vele voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel toegepast om dranken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Maasdam

Beschermt de producten
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Koeldozen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere artikelen. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in een verscheidenheid van industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel toegepast bij de opslag van producten en het verzenden van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivel, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in de gewenste conditie arriveren op hun bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat de bloemen worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Koeldozen, perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers ontworpen om te smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met eps dozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde wagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, als u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u dit laatste item op de lijst een beetje verassend, maar dit product kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een gekoelde wagen veelal wordt gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan de gekoelde wagen ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om goederen die kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om de goederen koel of op gewenste temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw tempex doos prijsopgave binnen uiterlijk een werkdag in de mailbox bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de goederen de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van goederen veilig kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur handhaaft. En omdat in een ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Als ook maar één van deze schakels faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke goederen niet bruikbaar. En wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien de meeste fabrikanten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de correcte methode zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verschillende malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.