Koeldozen Bestellen

Koeldozen - In NL Geproduceerde Koeldozen Aanschaffen Puttershoek (Zuid-Holland)

Koeldozen Bestellen voor Puttershoek

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Puttershoek, maar ook in Maasdam, Zwijndrecht, Mijnsheerenland, Barendrecht, Westmaas, Strijen, Ridderkerk, Dordrecht, Alblasserdam, Papendrecht.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Koeldozen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

Polystyrene doos bestellen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en het hele lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Polystyrene doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Koeldozen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Polystyrene doos 

is plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (ook wel eps tempex dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het versturen van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van de meest belangrijke voordelen. Dit materiaal is enorm duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de open ruimten van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kan zelfs makkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Dankzij de talrijke luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is dit materiaal een uitstekende keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Veel producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparaten tot een minimum beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een doeltreffender alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor diverse voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan voedsel of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim boxen mega gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het schuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit schuim zal worden ingezet als de opslag van voedingsmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de eindbestemming van de bestelling. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vrieskist of koelkast te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Polystyrene doos Kopen in Puttershoek

Beschermt de betreffende producten
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Koeldozen zijn stevig en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere producten. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de algehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in verschillende branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak gebruikt bij de opslag van producten en het versturen van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in perfecte conditie aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het transport te behouden om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Koeldozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn namelijk ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, wanneer u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het als laatst genoemde product op deze lijst opmerkelijk vindt, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen veelal gebruikt om producten gekoeld te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om de lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen in de winter en om de goederen koel of op een exacte temperatuur te houden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

Polystyrene doos Prijsopgave Aanvragen

Uw eps koelbox prijsopgave in uiterlijk een werkdag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek vereist om er zeker van te zijn dat de producten de eindgebruiker in de gewenste conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Bij vervoer van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld etenswaren, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.