Koeldozen Kopen

Koop in NL gefabriceerde styrofoam dozen Mijnsheerenland (Zuid-Holland)

Koeldozen Kopen voor Mijnsheerenland (Zuid-Holland)

Wij zijn een Nederlandse producent van styrofoam dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Mijnsheerenland, maar ook in Westmaas, Maasdam, Puttershoek, Rhoon, Barendrecht, Strijen, Middelsluis, Numansdorp, Poortugaal, Zwijndrecht.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Koeldozen

De styrofoam dozen zijn gemaakt van

De styrofoam dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De styrofoam dozen zijn waterbestendig 

De styrofoam dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS doos bestellen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt al best lang bestempeld als het het beste verpakkingsmateriaal wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

EPS doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Koeldozen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS doos 

Piepschuim is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of tempex boxen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent koeltransport?

Het versturen van bederfelijke waren die zouden in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van zijn meest belangrijke voordelen. Dit materiaal is zeer duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in verschillende goederen worden gegoten of gevormd. Het kan ook worden gesneden om te passen in de holtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs gemakkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is dit materiaal de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Een heleboel fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparatuur tot het minimale beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Wanneer deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in verscheidene voordelen in vergelijking met de typische kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Dozen van piepschuim erg gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt dit materiaal heel veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex doos is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Wanneer dit piepschuim wordt ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelkast of vrieskist van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak gebruikt wegens zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om dranken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk wordt beperkt. Deze eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos Kopen in Mijnsheerenland

Beschermt de goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Koeldozen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in verschillende industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij het opslaan van goederen en het verzenden van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die gebruikt worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Transporteer Dranken met styrofoam dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Indien u wilt dat bloemen in prachtige conditie aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus eens de bloemen geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Koeldozen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers ontworpen om te smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor het vervoer van bulk vloeibare stoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met styrofoam dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in koelvrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke producten met styrofoam dozen

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol gebleken

EPS doos Prijsopgave Ontvangen

Uw eps koelbox offerte binnen een werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de waren de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit mogelijk te maken.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedsel, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.