Tempex dozen Bestellen

Tempex dozen - Kwalitatieve Tempex dozen Offertes Ridderkerk Zuid-Holland

Tempex dozen Bestellen in Ridderkerk (Zuid-Holland)

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en duurzame tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Ridderkerk, maar ook in Krimpen aan de Lek, Alblasserdam, Bolnes, Krimpen aan den IJssel, IJsselmonde, Barendrecht, Lekkerkerk, Zwijndrecht, Capelle aan den IJssel, Papendrecht.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex dozen

De tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

EPS doos bestellen met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te vormen.

EPS doos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex dozen voor het verpakken van voedingswaren heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een EPS doos 

Tempex is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis die zijn doordrenkt met lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of duurzame tempex dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het versturen van waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van de cruciale pluspunten. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal simpel in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Het materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs gemakkelijk stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor het beschemen van producten die kunnen breken of bederven tijdens het vervoer.

Een heleboel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een beter alternatief voor de gewone kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere vormen van vocht. Als deze piepschuim dozen worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor vele voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen voedsel of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft dit materiaal heel veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als dit materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit polystyreenschuim zal worden ingezet als de opslag van voedsel, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast wegens zijn karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos Kopen in Ridderkerk

Bescherming van de betreffende goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Tempex dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van voedsel in de hele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in grote hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze toegepast worden in verschillende branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij de opslag van goederen en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze een inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame tempex dozen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in perfecte staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat ze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex dozen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte bij vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van haar integriteit, moet verf in koelvrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

De voorschriften moeten tot in detail gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

EPS doos Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos met deksel prijsopgave in uiterlijk 1 dag in uw email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek vereist om ervoor te zorgen dat de producten de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van producten zo veilig mogelijk gebeurt. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur handhaaft. En omdat in een ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke goederen zijn niet meer bruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Wanneer dit gebeurt, dan kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren maken, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en op de juiste manier zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verschillende keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.