EPS dozen Kopen

Koop kwalitatieve thermoboxen Westmaas Zuid-Holland

EPS dozen Kopen in Westmaas

Wij zijn een lokale producent van thermoboxen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Westmaas, maar ook in Mijnsheerenland, Maasdam, Middelsluis, Puttershoek, Numansdorp, Strijen, Rhoon, Barendrecht, Poortugaal, Zwijndrecht.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze EPS dozen

Onze thermoboxen zijn gemaakt van

Onze thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze thermoboxen zijn waterbestendig 

Onze thermoboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Tempex doos bestellen nu met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw tempex box bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te maken.

Tempex doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van EPS dozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

EPS is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Door het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of tempex boxen) voor gekoeld vervoer

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het verzenden van waren die zouden in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van polystyreenschuim is één van de belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan worden gesneden om te laten passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs makkelijk stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal een geweldige keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens de verzending valt. Gezien het sterke punt om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een beter alternatief dan de gewone doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen en verschillende vormen vocht. Als deze doosjes piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor vele voordelen in vergelijking met de typische doos van karton. Deze piepschuim dozen kunnen namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt het veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent aan de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak ingezet om dranken en voedsel gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex doos Kopen in Westmaas

Bescherming van de betreffende goederen
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
EPS dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere artikelen. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct is dit een gigantisch voordeel.

Isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van etenswaren in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft de nodige isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak ingezet bij het opslaan van goederen en het verzenden van koelverse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in prachtige staat arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus eens deze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

EPS dozenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze kaarsen kunnen namelijk smelten.

Bulk vloeibare middelen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor vervoer van bulk vloeibare middelen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeibare middelen moeten gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met thermoboxen

Om haar integriteit te behouden, moet dus ook verf in koelvrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met thermoboxen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Tempex doos Prijsopgave Aanvragen

Uw tempex box offerte in maximaal 24 uur in uw email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
EPS dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de waren de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de supply chain de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten worden onbruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Als dit toch gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de correcte methode wordt verplaatst.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer diverse malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.