Tempex dozen Kopen

Koop in NL gefabriceerde eps dozen met deksel Westmaas

Tempex dozen Kopen voor Westmaas (Zuid-Holland)

Wij zijn een lokale producent van eps dozen met deksel en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Westmaas, maar ook in Mijnsheerenland, Maasdam, Middelsluis, Puttershoek, Numansdorp, Strijen, Rhoon, Barendrecht, Poortugaal, Zwijndrecht.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex dozen

Onze eps dozen met deksel zijn gemaakt uit

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

De eps dozen met deksel hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw styrofoam doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

Tempex doos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex dozen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

Piepschuim is kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (ook wel tempex koeldozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van geconditioneerd transport

Het versturen van waren die zouden in een gekoelde omgeving wordt geconditioneerd transport genoemd.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van zijn belangrijkste pluspunten. Polystyreenschuim is erg duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook gesneden worden om te passen in de open ruimtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is piepschuim de beste keuze voor vooral het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Een heleboel fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Wegens het sterke punt om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel toegepast voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen en andere bronnen vocht. Als deze doosjes worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, zorgt dit voor een voordeel ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan namelijk etenswaren of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim boxen erg populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het niet schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een koelbox of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om dranken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex doos Kopen in Westmaas

Bescherming van de producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse producten. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan de conservering van voedingsmiddelen in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze in divevrse industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen vaak toegepast bij de opslag van producten en het versturen van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de warmte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker indien deze dranken iets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen vervoerd worden

Mocht u willen dat bloemen in prachtige staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en op transport zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex dozenzijn ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten kunnen immers ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

voor fouten is  absoluut geen ruimte voor het vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in koelvrachtwagens vervoerd worden.

Transporteer gevaarlijke materialen met eps dozen met deksel

Indien u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u het als laatst genoemde item op de lijst een beetje verassend vindt, echter kan dit product een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Alhoewel een gekoelde wagen veelal wordt gebruikt om producten gekoeld te houden, kan de gekoelde wagen ook worden gebruikt om de lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om waren die zouden kunnen bederven vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om deze goederen koel of op een nodige temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex doos Offerte Aanvragen

Uw styrofoam doos prijsopgave in maximaal een werkdag in uw email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om te zorgen dat de waren de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van waren veilig kan gebeuren. Als dit correct wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur behoudt. En aangezien in een ”keten” heel wat schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten worden onbruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. En wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, moet de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer verschillende keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.