Tempex boxen Kopen

Tempex boxen - Kwalitatieve Tempex boxen Offertes in Zwijndrecht Zuid-Holland

Tempex boxen Bestellen voor Zwijndrecht (Zuid-Holland)

Wij zijn een lokale producent van eps dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Zwijndrecht, maar ook in Puttershoek, Maasdam, Dordrecht, Papendrecht, Ridderkerk, Alblasserdam, Barendrecht, Krimpen aan de Lek, Mijnsheerenland, Strijen.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex boxen

Onze eps dozen zijn gemaakt van

Onze eps dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle eps dozen zijn waterbestendig 

Alle eps dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex koelbox kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt al lang beschouwd als het ideale verpakkingsmiddel vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Tempex koelbox is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex boxen voor het inpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex koelbox 

is plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex boxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een substantieel onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde waren.

Rederijen en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een gewenste temperatuur houden van zendingen, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Rederijen en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze waren de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen (of eps tempex dozen) voor gekoeld transport

Wat is geconditioneerd transport?

Het verzenden van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De enorm hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van piepschuim is één van zijn meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is heel duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in diverse producten worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Vellen piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is het materiaal een uitstekende keuze voor vooral het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Een heleboel producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Gezien zijn vermogen om de producten tegen beschadiging te beschermen, wordt dit materiaal tevens ook wel ingezet voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een doeltreffender alternatief voor de normale kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere vormen vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor een voordeel in vergelijking met de typische kartonnen doos. Deze piepschuim dozen kunnen etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken enorm populair.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim geeft het materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het schuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex bak is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit schuim zal worden ingezet als de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt ingezet. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie meestal toegepast vanwege de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak ingezet om drinken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex koelbox Kopen in Zwijndrecht

Bescherming van de betreffende producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het materiaal bestand tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Tempex boxen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. We bekijken nu hoe ze in verschillende industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen vaak ingezet bij de opslag van producten en de verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met eps dozen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze dranken een inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in perfecte conditie arriveren op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij ongewenste omstandigheden, dus eens deze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex boxenzijn ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeibare middelen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeibare middelen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met eps dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet dus ook verf in koelvrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met eps dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, als u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex koelbox Offerte Aanvragen

Uw eps koelbox prijsopgave binnen 1 dag in de email ontvangen. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex boxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de waren de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te verwezenlijken.

Bij het transport van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld etenswaren, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien als de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse keren ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan kan dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.