Tempex koelboxen Kopen

Koop kwalitatieve tempex dozen in Spijkenisse regio Zuid-Holland

Tempex koelboxen Kopen voor Spijkenisse regio Zuid-Holland

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Spijkenisse, maar ook in Hoogvliet, Poortugaal, Rhoon, Rozenburg, Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Schiedam, Brielle, Carnisse.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex koelboxen

De tempex dozen zijn gemaakt van

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

EPS doos met deksel kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw polystyrene doos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel wegens zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Alsmede de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

EPS doos met deksel is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van Tempex koelboxen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een EPS doos met deksel 

is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (ook wel eps tempex dozen) voor gekoeld transport

De betekenis van gekoeld transport

Het transporteren van goederen die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld transport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te vervoeren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is één van zijn cruciale voordelen. Piepschuim is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan dit materiaal eenvoudig in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan gesneden worden om te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs makkelijk stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een geweldige keuze voor vooral de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Veel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens het sterke punt om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel beter alternatief dan de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen en andere bronnen van vocht. Als deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in verscheidene voordelen ten opzichte van de typische kartonnen doos. Het kan namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen erg populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit toegepast wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit piepschuim wordt ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelbox of vrieskist van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens de karakteristieke isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

EPS doos met deksel Kopen in Spijkenisse

Bescherming van de betreffende goederen
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Tempex koelboxen zijn sterk, maar ook duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, doordat dit materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel ingezet bij het opslaan van goederen en het verzenden van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze dranken een inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen getransporteerd worden

Als u wilt dat uw bloemen in prachtige staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat de bloemen verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de verkeerde omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex koelboxen, perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte bij transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet verf in gekoelde vrachtwagens getransporteerd worden.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met tempex dozen

De voorschriften moeten echt tot in detail gevolgd worden, zodra u iets wilt te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

EPS doos met deksel Prijsopgave Aanvragen

Uw polystyrene doos prijsopgave binnen 1 werkdag in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek benodigd om te garanderen dat de producten de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel chill chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van producten zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms wel jaren.
Het is van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de gewenste temperatuur handhaaft. En vooral omdat in een dergelijke ”keten” talrijke schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Wanneer een schakel faalt en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke producten onbruikbaar. Wanneer dit toch gebeurt, kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de correcte methode wordt vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.