Thermoboxen Kopen

Koop kwalitatieve tempex dozen in Spijkenisse regio Zuid-Holland

Thermoboxen Kopen in Spijkenisse Zuid-Holland

Wij zijn een NL producent van tempex dozen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Spijkenisse, maar ook in Hoogvliet, Poortugaal, Rhoon, Rozenburg, Maassluis, Vlaardingen, Maasland, Schiedam, Brielle, Carnisse.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Thermoboxen

De tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex koelbox bestellen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw polystyrene doos bestellen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en haar ideale lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Tempex koelbox is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Thermoboxen voor het inpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex koelbox 

Piepschuim is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Thermoboxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten zich houden aan de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde producten.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel producten die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het transport van deze producten de procedurele voorschriften en benodigde documenten in acht nemen.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (of tempex boxen) voor gekoeld transport

De betekenis van gekoeld transport

Het transporteren van goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men gekoeld transport.

Om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren, wordt bij gekoeld transport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om producten van de ene plek naar de andere plek te vervoeren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is één van de meest belangrijke voordelen. Piepschuim is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan piepschuim simpel in verschillende goederen worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan ook gesneden worden om te laten passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is dit materiaal een geweldige keuze voor het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens het transport.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Wegens het vermogen om deze goederen tegen schade te beschermen, wordt piepschuim tevens ook ingezet voor verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een beter alternatief dan de normale doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen contact met regen en andere bronnen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in verscheidene voordelen in vergelijking met de typische doos van karton. De piepschuim doosjes kunnen voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim boxen enorm gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft dit materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Zodra dit piepschuim wordt ingezet als de opslag van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vrieskist te isoleren, waardoor het een uitermate geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex koelbox Kopen in Spijkenisse

Bescherming van de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
Thermoboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op enorme schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij de opslag van goederen en de verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert voedsel voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral alseen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u willen dat bloemen in perfecte staat aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken bij ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verscheept zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

Thermoboxen, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeibare stoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij transport van grote hoeveelheden vloeibare stoffen. Bij het vervoeren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeibare stoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met tempex dozen

Zodra u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u dit laatste item op de lijst een beetje opmerkelijk vindt, maar dit product kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als het niet getransporteerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Alhoewel een koelvrachtwagen veel wordt gebruikt om goederen gekoeld te bewaren, kan hij ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om goederen die kunnen bederven niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om deze producten koel of op exacte temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Fabrikant met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn we succesvol

Tempex koelbox Prijsopgave Aanvragen

Uw polystyrene doos prijsopgave binnen maximaal 1 werkdag in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek benodigd om ervoor te zorgen dat de producten de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het transport van producten zo veilig mogelijk kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van goederen verlengen met soms wel jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. En aangezien in een dergelijke ”keten” heel wat schakels zijn betrokken, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke producten in kwestie.

Als een schakel faalt en de temperatuur te warm of te koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke producten onbruikbaar. En wanneer dit toch gebeurt, kan dit leiden tot behoorlijke verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en op de correcte methode wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport verschillende malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindgebruiker zou bereiken, kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.