Tempex koelboxen Bestellen

Winsum Groningen Tempex koelboxen Kopen

Tempex koelboxen Bestellen in Winsum Groningen

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen met deksel en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Winsum, maar ook in Bedum, Noordhorn, Zuidhorn, Ten Boer, Groningen, Haren, Paterswolde, Halfweg, De Jouwer, Leek.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex koelboxen

Onze eps dozen met deksel bestaan uit meerdere lagen

Onze eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Onze eps dozen met deksel hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex box kopen nu met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang bestempeld als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Tempex box is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruiken van Tempex koelboxen voor het inpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex box 

Tempex is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een vereiste temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters zijn verplicht om bij het transport van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (of tempex boxen) voor geconditioneerd vervoer

Wat is gekoeld vervoer?

Het versturen van bederfelijke goederen die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld vervoer.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van zijn meest belangrijke pluspunten. Piepschuim is heel erg duurzaam en sterk, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim simpel in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit kan gesneden worden om dit te laten passen in de holtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs makkelijk vellen piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een geweldige keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot een minimum beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om de goederen tegen schade te beschermen, wordt piepschuim ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de normale doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen vocht. Als deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan voedsel of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Piepschuim dozen erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het een heleboel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de EPS piepschuim doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Als dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent naar de eindbestemming van de besteller. Dit schuim kan ook worden gebruikt om een koelkast of vrieskist van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Polystyreenschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak gebruikt om drinken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Tempex box Kopen in Winsum

Beschermt de betreffende goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Piepschuim het bestand tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex koelboxen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere artikelen. Polystyreenschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze op grote schaal gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verscheidene branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak gebruikt bij het opslaan van goederen en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Transporteer Dranken met eps dozen met deksel

Ook bepaalde dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen vervoerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in perfecte staat aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze verstuurd worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen vergaan bij onjuiste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex koelboxenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Deze producten kunnen immers smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij het vervoer van grote hoeveelheden vloeistoffen. En vooral niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze grote hoeveelheden vloeistoffen gekoeld verscheept moeten worden.

Vervoer Verf met eps dozen met deksel

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in koelwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met eps dozen met deksel

De voorschriften moeten tot in detail gevolgd worden, wanneer u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex box Prijsopgave Ontvangen

Uw eps doos prijsopgave binnen maximaal 1 dag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om te garanderen dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals etenswaren, kan het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindconsument bereikt, kan dat een behoorlijk negatief effect hebben op diens gezondheid.