Tempex boxen Bestellen

Tempex boxen - Kwalitatieve Tempex boxen Offertes in Bedum provincie Groningen

Tempex boxen Bestellen voor Bedum

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen met deksel en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Bedum, maar ook in Winsum, Ten Boer, Groningen, Haren, Zuidhorn, Noordhorn, Paterswolde, Appingedam, Hoogezand, De Punt.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex boxen

De eps dozen met deksel bestaan uit meerdere lagen

De eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

De eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

De eps dozen met deksel hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Tempex koelbox kopen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt best lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te maken.

Tempex koelbox is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex boxen voor het inpakken van goederen heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex koelbox 

Tempex is een soort kunststof dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn door lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Dit schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex boxen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Adequaat gekoeld transport neemt veel van de potentiële belemmeringen voor de verkoop voor producenten weg.

Logistieke ondernemingen en bevrachters moeten zich houden aan de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het transport van gekoelde waren.

Vrachtbedrijven en bevrachters moeten niet alleen voldoen aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel waren die gekoeld moeten worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze waren de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex boxen Voor Transport

Tempex boxen (of tempex boxen) voor gekoeld transport

Wat is koeltransport?

Het verzenden van producten die in een gekoelde omgeving wordt koeltransport genoemd.

Om waren van de ene plek naar de andere plek te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om waren van de ene plek naar de andere plek te transporteren.

De enorm hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is één van de meest belangrijke pluspunten. Polystyreenschuim is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een enorm licht gewicht. Door deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal eenvoudig in diverse producten worden gevormd en/of gegoten. Dit kan ook gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs gemakkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap.

Door de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor vooral de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Een heleboel fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Wegens het sterke punt om de producten tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een beter alternatief dan de standaard doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen, maar ook andere vormen vocht. Wanneer deze doosjes worden ingezet voor het verzenden en verpakken van producten, resulteert dit in verscheidene voordelen ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn EPS piepschuim dozen onwijs gewild.

De vochtbestendigheid van dit schuim brengt het veel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de Piepschuim doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Wanneer dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een eettent naar de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een vrieskist of koelbox te isoleren, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vanwege de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om dranken en voedsel gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, behoorlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex koelbox Kopen in Bedum

Beschermt de producten
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Tempex boxen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het ook geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. We bekijken nu hoe ze gebruikt worden in diverse industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft uitstekende isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel ingezet bij het opslaan van producten en verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel voor lange tijd tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker wanneer zeeen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in de gewenste staat aankomen op de plek van bestemming, zorg er dan voor dat deze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Tempex boxen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen zijn namelijk gemaakt om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte bij het transport van grote hoeveelheden vloeistoffen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze grote hoeveelheden vloeistoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Transporteer Verf met eps dozen met deksel

Om haar integriteit te behouden, moet verf in gekoelde vrachtwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen met deksel

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige grondstoffen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u dit als laatst genoemde product op deze lijst een beetje verassend vindt, echter kan kauwgom een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt getransporteerd.

Alhoewel een gekoelde wagen veel wordt gebruikt om producten koel te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Reefers kunnen worden gebruikt om bederfelijke goederen vooral niet te laten bevriezen in de winter en om de goederen koel of op vereiste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Tempex koelbox Prijsopgave Aanvragen

Uw tempex doos offerte binnen een werkdag in uw mailbox . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex boxen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een speciale logistiek nodig om te verzekeren dat de waren de consument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van waren zo veilig mogelijk gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur handhaaft. En aangezien in een dergelijke ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke waren in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke goederen zijn niet meer bruikbaar wanneer een schakel faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. Als dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat veel fabrikanten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten fabriceren, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de correcte methode wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het daarna de eindgebruiker zou bereiken, dan kan dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn gezondheid.