Tempex dozen Kopen

Tempex dozen - In NL Geproduceerde Tempex dozen Bestellen voor Ten Boer regio Groningen

Tempex dozen Kopen in Ten Boer Groningen

Wij zijn een Nederlandse producent van koeldozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Ten Boer, maar ook in Bedum, Groningen, Haren, Appingedam, Winsum, Hoogezand, Sappemeer, Paterswolde, Delfzijl, Zuidhorn.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex dozen

Onze koeldozen bestaan uit meerdere lagen

Onze koeldozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze koeldozen zijn waterbestendig 

Onze koeldozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Koeldoos kopen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw thermobox bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Bestel snel. 

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Het kunststof Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te vormen.

Koeldoos is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Tempex dozen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Koeldoos 

Tempex is kunststof dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verpakkings- en verzendcontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex dozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten voldoen aan de verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van transporten, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte export- en importvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs worden verplicht bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en nodige documenten in acht nemen.

Tempex dozen Voor Transport

Tempex dozen (of eps tempex dozen) voor gekoeld vervoer

Wat is gekoeld vervoer?

Het transporteren van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is één van de belangrijkste voordelen. Dit materiaal is heel duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Het materiaal kan gesneden worden om dit te passen in de open ruimten van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde verpakkingen. Je kan zelfs gemakkelijk stroken piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de vele luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal een uitstekende keuze voor het beschemen van breekbare en bederfelijke producten tijdens de verscheping.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens de verzending valt. Dankzij het vermogen om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook toegepast voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen en verschillende bronnen vocht. Als deze doosjes worden ingezet voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in diverse voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. De piepschuim doosjes kunnen namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen mega gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim geeft het materiaal heel veel voordelen in vergelijking met standaard glasvezelisolatie als dit materiaal gebruikt zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan schimmelen, rotten of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander onmisbaar voordeel van de EPS box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit piepschuim zal worden gebruikt voor de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een eettent aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een koelkast of vrieskist te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan het goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur om zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel ingezet om drinken en voedingsmiddelen tijdens langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk zal worden beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant blijft.

Koeldoos Kopen in Ten Boer

Bescherming van de betreffende goederen
Door het uitstekende schokabsorberende vermogen is Piepschuim het materiaal bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Tempex dozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van etenswaren in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen veel ingezet bij de opslag van goederen en de verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor voorkomt het materiaal dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die ingezet worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met koeldozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral wanneer zeeen inhouden hebben dat kan bederven of verzuren. Zuivel, wijn, bier en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in prachtige staat arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd kan worden. Bloemen verwelken namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex dozenzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur niet te verliezen. De kaarsen kunnen immers smelten.

Bulk vloeibare stoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor het vervoer van bulk vloeibare stoffen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeibare stoffen moeten gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met koeldozen

Om zijn integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met koeldozen

De voorschriften moeten volledig gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, kunnen niet tegen het hoge vochtgehalte of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u dit als laatst genoemde product op de lijst een beetje opmerkelijk, maar kauwgom kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelwagen meestal gebruikt om goederen gekoeld te houden, kan hij ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om producten die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om deze items koel of op een gewenste temperatuur te behouden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Koeldoos Offerte Aanvragen

Uw thermobox offerte in een werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex dozen Voor Transport

Wat houdt gekoelde logistiek in?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak aangeduid als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om te zorgen dat de goederen de eindconsument in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of cold chain logistics genoemd, hebben als doel dat het vervoer van goederen veilig kan gebeuren. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur handhaaft. En omdat in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Vervoerde bederfelijke producten worden onbruikbaar wanneer één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. En wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit leiden tot forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten maken, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid wanneer temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de juiste manier zal worden verplaatst.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het transport diverse malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.