Tempex koelboxen Kopen

Tempex koelboxen - In NL Geproduceerde Tempex koelboxen Aanschaffen in Vinkeveen regio Utrecht

Tempex koelboxen Bestellen in Vinkeveen Utrecht

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex koelboxen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Vinkeveen, maar ook in Wilnis, Mijdrecht, Breukelen, Uithoorn, Abcoude, Ouderkerk aan de Amstel, Amstelveen, Kortenhoef, Weesp, Aalsmeer.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex koelboxen

Onze tempex koelboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex koelboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex koelboxen zijn waterbestendig 

Alle tempex koelboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos bestellen nu met 15% korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te fabriceren. Polystyreen wordt best lang beschouwd als het meest gunstige verpakkingsmiddel vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en zijn hele lichte gewicht. Net als de optie om de vorm op maat te creëren.

Koeldoos is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex koelboxen voor het inpakken van producten heeft de kosten van verzending en verpakking behoorlijk laten dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Koeldoos 

Tempex is plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente structuur cellen, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijke en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen rekening houden met het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden getransporteerd, zoals farmaceutische producten, voedsel en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (of tempex boxen) voor geconditioneerd transport

Wat is geconditioneerd transport?

Het verzenden van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemt men geconditioneerd transport.

Om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om goederen van de ene plek naar de andere plek te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is een van zijn meest cruciale pluspunten. Dit materiaal is erg duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim simpel in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Dit kan ook gesneden worden om te passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Je kunt zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een keukenmesje in plaats van een complexer gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een geweldige keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens de verzending.

Verscheidene producenten ontwikkelen aangepaste verpakkingscontainers die het risico op beschadiging van apparatuur tot het minimale beperken. Daarbij hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om deze producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een veel beter alternatief dan de veel gebruikte kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen en andere bronnen vocht. Zodra deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de typische kartonnen doos. Het kan etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn EPS piepschuim dozen erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim geeft dit materiaal een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer het materiaal toegepast wordt als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Zodra dit piepschuim wordt ingezet als de opslag van voedingsmiddelen, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken worden meestal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook vaak toegepast om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Koeldoos Kopen in Vinkeveen

Bescherming van de producten
Styrofoam heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Tempex koelboxen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse artikelen. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Styrofoam bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak toegepast bij de opslag van producten en het versturen van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Daardoor voorkomt het materiaal dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met tempex koelboxen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, vooral indien deze een inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivel, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in perfecte conditie arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat deze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan bij ongewenste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het verschepen te handhaven om de levensduur van de bloemen te verlengen.

Tempex koelboxenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelwagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeibare middelen

Er is absoluut geen ruimte voor fouten bij het transport van bulk vloeibare middelen. zeker niet bij het transport van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare middelen gekoeld verzonden moeten worden.

Transporteer Verf met tempex koelboxen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in koelwagens worden getransporteerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met tempex koelboxen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Koeldoos Prijsopgave Aanvragen

Uw eps koelbox offerte in maximaal 1 werkdag in de email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex koelboxen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal aangeduid als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de goederen de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van goederen zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien goed uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van producten verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van cruciaal belang dat ieder onderdeel van de toeleverketen de optimale temperatuur handhaaft. En aangezien in een dergelijke ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke producten zijn niet meer bruikbaar als een schakel faalt: de temperatuur wordt dus te warm of te koud. Als dit gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Wegens het feit dat veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten maken, is het van cruciaal belang dat de koude bevoorradingsketen in tact wordt gehouden.

Afgezien van financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de correcte manier wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen (zoals voedsel) het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene keren ontdooit en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindgebruiker bereikt, zou dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker haar gezondheid.