Tempex koelboxen Bestellen

Abcoude (Utrecht) Tempex koelboxen Bestellen

Tempex koelboxen Bestellen voor Abcoude provincie Utrecht

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Abcoude, maar ook in Ouderkerk aan de Amstel, Weesp, Vinkeveen, Diemen, Amstelveen, Uithoorn, Amsterdam, Mijdrecht, Wilnis, Kortenhoef.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Tempex koelboxen

Onze tempex dozen zijn gemaakt van

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex koelbox kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps doos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Alsmede de optie om de vorm op maat te creëren.

Tempex koelbox is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van bederfelijke producten.

Het gebruik van Tempex koelboxen voor het verpakken van producten heeft de kosten van transport en verpakking fors laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS behoorlijk lager is dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex koelbox 

EPS is kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke belemmeringen voor de verkoop voor detailhandelaars en producenten weg.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (of eps tempex dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het verzenden van goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van de meest belangrijke pluspunten. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim simpel in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimten van een muur of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel hobbymesje in plaats van een professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is het materiaal een geweldige keuze voor de bescherming van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Gezien het vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen contact met regen, maar ook andere bronnen vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, resulteert dit in diverse voordelen in vergelijking met de normale doos van karton. Het kan etenswaren of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Dozen van piepschuim mega gewild.

De vochtbestendigheid van polystyreenschuim brengt het materiaal vele voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als het materiaal toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit polystyreenschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van levensmiddelen, houdt het warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een restaurant naar de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer te isoleren, daarom is het een perfect materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenen de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedings- en verpakkingsindustrie meestal toegepast wegens de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk zal worden beperkt. Deze eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex koelbox Kopen in Abcoude

Beschermt de betreffende goederen
Dankzij het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het materiaal bestand tegen druk.

Het is enorm duurzaam
Tempex koelboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere producten. Het materiaal is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verschillende industrieën. Laten we eens kijken hoe ze toegepast worden in diverse branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij het opslaan van goederen en verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert het eten urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuim dozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook diverse dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, zeker alseen inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivel, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten zonder twijfel in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen vervoerd worden

Mocht u het kunnen waarderen dat bloemen in de gewenste conditie aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan bij verkeerde omstandigheden, dus eens deze geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex koelboxen, ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Grote hoeveelheden vloeistoffen

Er is zonder twijfel geen ruimte voor fouten bij het vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verzonden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met tempex dozen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Misschien vindt u dit laatste item op de lijst verassend, maar dit item kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Hoewel een koelwagen vaak wordt gebruikt om goederen gekoeld te houden, kan de koelwagen ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om goederen die zouden kunnen bederven niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de goederen koel of op een nodige temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Producent met ruim 45 jaar ervaring

98 uit 100 leveringen zijn op de beloofde tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol

Tempex koelbox Prijsopgave Aanvragen

Uw eps doos offerte binnen maximaal 1 werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Tempex koelboxen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek benodigd om te zorgen dat de goederen de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit te garanderen.

Bij het vervoer van diepvriesgoederen, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, kan het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport diverse malen zal ontdooien en opnieuw bevriest. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, dan zou dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.