Koeldozen Bestellen

Koeldozen Prijsopgave in Abcoude regio Utrecht - In NL geproduceerde tempex dozen

Koeldozen Bestellen voor Abcoude

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en duurzame tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Abcoude, maar ook in Ouderkerk aan de Amstel, Weesp, Vinkeveen, Diemen, Amstelveen, Uithoorn, Amsterdam, Mijdrecht, Wilnis, Kortenhoef.

piepschuim dozen kopen

Producteigenschappen van onze Koeldozen

De tempex dozen zijn gemaakt van

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

Styrofoam doos kopen nu met 15% korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw tempex doos kopen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel dus snel. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Styrofoam doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Koeldozen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Styrofoam doos 

Tempex is een soort plastic dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt het schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten, producenten en detailhandelaars weg.

Logistieke ondernemingen en expediteurs moeten bijvoorbeeld zich houden aan de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het transport van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en expediteurs moeten niet alleen voldoen aan het op een gewenste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. De meeste goederen die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, etenswaren en tabak, zijn onderworpen aan strenge import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en expediteurs zijn verplicht om bij het vervoer van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of duurzame tempex dozen) voor geconditioneerd transport

Wat is gekoeld transport?

Het versturen van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij gekoeld transport.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij gekoeld transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld transport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van zijn belangrijkste voordelen. Piepschuim is erg duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Dankzij zijn lichte en luchtige consistentie kan polystyreenschuim simpel in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Het kan ook worden gesneden om te passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap.

Dankzij de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim de beste keuze voor het beschemen van onder andere breekbare en bederfelijke producten tijdens het transport.

Veel fabrikanten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparaten tot het minimale beperken. Tevens zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Gezien zijn vermogen om de goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt polystyreenschuim tevens ook toegepast voor verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een beter alternatief dan de normale doos van karton.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende bronnen van vocht. Zodra deze piepschuim dozen worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor diverse voordelen ten opzichte van de typische doos van karton. Het kan namelijk voedsel of drankjes vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex bakken erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim geeft het vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit piepschuim zal worden gebruikt voor het opslaan van etenswaren, houdt dit materiaal warme levensmiddelen warm en koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden toegepast om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenen dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen zijn een veelgebruikt type verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt meestal toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens zijn uitstekende isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om drinken en etenswaren gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt ervoor dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Styrofoam doos Kopen in Abcoude

Beschermt de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Duurzaamheid
Koeldozen zijn sterk en duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse levensmiddelen en andere producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot de conservering van etenswaren in de gehele distributieketen.

Doordat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid aan industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in divevrse branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen vaak toegepast bij het opslaan van goederen en de verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert voedsel urenlang tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een breed scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral alseen inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Voorbeelden zijn Zuivel, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame tempex dozen vervoerd worden

Mocht u willen dat bloemen in de gewenste staat aankomen op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat de bloemen worden verstuurd in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen verwelken namelijk bij verkeerde omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verscheept zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te behouden om de houdbaarheid te verlengen.

Koeldozen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij transport van bulk vloeistoffen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen vooral niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten absoluut gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met tempex dozen

Om zijn integriteit te behouden, moet verf in koelwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke producten met tempex dozen

De voorschriften moeten echt tot in detail gevolgd worden, wanneer u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, moeten bederfelijke producten zoals sigaretten en andere tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u dit laatste item op de lijst een beetje schokkend vindt, echter kan dit product een nachtmerrie worden als kauwgom niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een gekoelde wagen vaak gebruikt om goederen koel te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om de lucht op te warmen. Reefers kunnen worden gebruikt om waren die kunnen bederven niet te laten bevriezen in de winter en om de goederen koel of op een vereiste temperatuur te houden.

Waarom kiezen voor Piepschuim-dozen.nl?

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl per email

In maar liefst 92 van de 100 Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol gebleken

Styrofoam doos Prijsopgave Ontvangen

Uw tempex doos offerte in uiterlijk 1 dag in uw email-box . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

Een temperatuur gecontroleerde logistiek wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek nodig om ervoor te zorgen dat de goederen de consument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het transport van goederen zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien goed uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms wel jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gunstige omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Vervoerde bederfelijke waren zijn niet meer bruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dan dus te warm of te koud. En wanneer dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Omdat behoorlijk veel fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren maken, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet met veel zorg wordt gecontroleerd en volgens de correcte manier zal worden vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het transport van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het vervolgens de eindconsument bereikt, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument zijn of haar gezondheid.