EPS dozen Kopen

Koop kwalitatieve tempex dozen Weesp

EPS dozen Kopen voor Weesp

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Weesp, maar ook in Diemen, Abcoude, Ouderkerk aan de Amstel, Kortenhoef, Amsterdam, Bussum, Amstelveen, Vinkeveen, Hilversum, Laren.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze EPS dozen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Tempex koelbox kopen nu met 15% extra korting! Gebruik de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw tempex doos bestellen kan alleen nog deze week met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Dit thermoplastische polymeer wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens de thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lichte gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Tempex koelbox is een uitstekend prijs-bewuste, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat veelal wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van EPS dozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS een stuk lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex koelbox 

EPS is plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Door het productieproces krijgt dit schuim een gelijke, consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

EPS dozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

EPS dozen Voor Transport

EPS dozen (of eps tempex dozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van koeltransport

Het versturen van bederfelijke producten die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van de meest cruciale pluspunten. Piepschuim is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door deze lichte en luchtige consistentie kan piepschuim eenvoudig in verschillende goederen worden gevormd en/of gegoten. Dit materiaal kan ook worden gesneden om te laten passen in de open ruimten van een wand of in geperste vorm in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens het vervoer.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op schade op apparatuur tot een minimum beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om deze goederen tegen beschadiging te beschermen, wordt piepschuim ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een veel doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen, maar ook andere bronnen van vocht. Als deze doosjes worden gebruikt voor verzending en verpakking, zorgt dit voor verscheidene voordelen in vergelijking met de typische kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen namelijk voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn EPS piepschuim dozen enorm gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt het enorm veel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als dit toegepast zal worden als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het piepschuim niet rotten, schimmelen of ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex bak is dat het als effectieve isolator kan dienen. Als dit piepschuim zal worden gebruikt voor de opslag van voedsel, houdt het warme etenswaren warm en koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent aan de bestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om een koelbox of vriezer van isolatie te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt vaak toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens zijn uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte behoorlijk zal worden beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex koelbox Kopen in Weesp

Beschermt de goederen
Piepschuim heeft een uitstekend schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Het is duurzaam
EPS dozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Polystyreenschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd is.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat grotendeels uit luchten is daarom geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op grote schaal in een verscheidenheid aan industrieën, doordat piepschuim een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven wij hoe ze in verscheidene industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Piepschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de levensmiddelenindustrie. Om deze reden worden deze dozen veel ingezet bij de opslag van goederen en het verzenden van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten urenlang tegen de hitte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de levensmiddelenindustrie hebben piepschuim dozen een breed scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze piepschuimdozen

Transporteer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken moeten gekoeld worden getransporteerd, zeker alsiets bevatten dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een koelvrachtwagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat bloemen in perfecte staat aankomen op de plek van bestemming, dan is het van cruciaal belang dat deze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan namelijk bij ongewenste omstandigheden, dus zodra deze geplukt en verzonden zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de houdbaarheid te verlengen.

EPS dozenzijn ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelcontainers worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur te behouden. Ze zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeistoffen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor vervoer van bulk vloeistoffen. zeker niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onoverkomelijk dat deze bulk vloeistoffen gekoeld verzonden dienen te worden.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het behouden van haar integriteit, moet dus ook verf in koelwagens worden getransporteerd.

Vervoer gevaarlijke materialen met tempex dozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften volledig volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen worden op tijd geleverd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes zijn wij succesvol

Tempex koelbox Offerte Ontvangen

Uw tempex doos offerte binnen maximaal 1 dag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

EPS dozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij het produceren van klimaatgevoelige producten is een bijzondere logistiek benodigd om te verzekeren dat de producten de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Bij vervoer van diepvriesgoederen, zoals etenswaren, zal het voedsel ontdooien wanneer de temperatuur oploopt.
Het kan zijn dat schommelingen in temperatuur ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verschillende malen ontdooit en opnieuw bevriest. Wanneer het vervolgens de eindconsument zou bereiken, dan kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op de eindconsument zijn gezondheid.