Koeldozen Kopen

Weesp provincie Noord-Holland Koeldozen Kopen

Koeldozen Kopen in Weesp

Wij zijn een Nederlandse producent van eps dozen met deksel en tempex koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Weesp, maar ook in Diemen, Abcoude, Ouderkerk aan de Amstel, Kortenhoef, Amsterdam, Bussum, Amstelveen, Vinkeveen, Hilversum, Laren.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Koeldozen

De eps dozen met deksel bestaan uit meerdere lagen

De eps dozen met deksel beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze eps dozen met deksel zijn waterbestendig 

Onze eps dozen met deksel hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Tempex doos kopen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Polystyreen wordt best lang beschouwd als het het beste verpakkingsmateriaal vanwege de thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Alsmede de optie om het op maat te vormen.

Tempex doos is een geweldig prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en versturen van bederfelijke producten.

Het gebruik van Koeldozen voor het verpakken van voedingswaren zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager is dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Tempex doos 

Piepschuim is een soort plastic dat is samengesteld uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verpakkings- en verzendcontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Koeldozen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een belangrijk onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor producenten weg.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (of tempex koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent gekoeld vervoer?

Het versturen van waren die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om waren van de ene locatie naar de andere locatie te brengen.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is één van zijn belangrijkste voordelen. Dit materiaal is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal gemakkelijk in diverse goederen worden gegoten of gevormd. Het kan gesneden worden om dit te laten passen in de open ruimtes van een wand of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Stroken piepschuim kunnen gesneden worden met een simpel keukenmesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is polystyreenschuim een uitstekende keuze voor vooral de bescherming van breekbare en bederfelijke producten tijdens het vervoer.

Verscheidene fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op beschadiging van apparatuur tot een minimum beperken. Daarbij kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens zijn vermogen om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt dit materiaal ook gebruikt om verpakkingskarren en eierkratten te maken. Dat is een doeltreffender alternatief voor de veel gebruikte kartonnen doos.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen contact met regen en verschillende bronnen van vocht. Als deze doosjes piepschuim worden ingezet voor het verpakken en verzenden van goederen, zorgt dit voor vele voordelen in vergelijking met de normale kartonnen doos. Het kan voedsel of drankjes vasthouden en zal niet gaan lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Dit is waarom zijn Piepschuim dozen erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van piepschuim brengt het een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie wanneer dit toegepast zal worden als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet gaan rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer het aan vocht wordt blootgesteld.

Nog een ander niet te vergeten voordeel van de Tempex doos is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit polystyreenschuim zal worden ingezet als het opslaan van voedsel, houdt het warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud gedurende de levering van een restaurant naar de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vriezer of koelbox te isoleren, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt toegepast. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en dus de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of -boxen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak toegepast vanwege de geweldige isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel gebruikt om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex doos Kopen in Weesp

Bescherming van de goederen
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Koeldozen zijn stevig en duurzaam, waardoor deze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere diverse artikelen. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht van gewicht en voegt het geen gewicht toe aan het eindproduct.

Isoleert de bestelling
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van voedsel in de gehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden in enorme hoeveelheden in verschillende industrieën, doordat het materiaal een uitstekende isolator is. Laten we eens kijken hoe ze in divevrse industrieën worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel gebruikt bij het opslaan van goederen en verzending van verse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert voedsel voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel gaat rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de styrofoam dozen perfect voor het verzenden van voedingsmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de dozen

Vervoer Dranken met eps dozen met deksel

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, vooral wanneer zeiets bevatten dat zou kunnen verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, wijn, bier en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex koeldozen getransporteerd worden

Als u wilt dat bloemen in perfecte conditie aankomen op hun bestemming, dan is het enorm belangrijk dat de bloemen verstuurd worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur gedurende het transport te handhaven om de levensduur te verlengen.

Koeldozenzijn perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Deze producten zijn immers ontworpen om te kunnen smelten.

Bulk vloeibare middelen

voor fouten is  geen enkele ruimte voor vervoer van bulk vloeibare middelen. En vooral niet bij het vervoer van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare middelen gekoeld verzonden dienen te worden.

Vervoer Verf met eps dozen met deksel

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke grondstoffen met eps dozen met deksel

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle aanwezige voorschriften tot op de letter volgen. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare grondstoffen moeten op een exacte temperatuur worden vervoerd om incidenten te voorkomen.

Sigaren

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals tabaksproducten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Het kan zijn dat u het laatste product op de lijst een beetje opmerkelijk vindt, echter kan kauwgom een nachtmerrie worden als het niet temperatuur-gecontroleerd wordt vervoerd.

Ookal wordt een koelwagen vaak gebruikt om goederen koel te bewaren, kan hij ook worden gebruikt om lucht te verwarmen. Tevens kunnen reefers worden gebruikt om bederfelijke producten vooral niet te laten bevriezen wanneer het koud is en om de goederen koel of op een exacte temperatuur te houden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos prijsaanvragen zijn wij succesvol

Tempex doos Offerte Aanvragen

Uw eps koelbox prijsopgave in maximaal een werkdag in de email-box bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Koeldozen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek nodig om te verzekeren dat de waren de consument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te verwezenlijken.

Bij vervoer van diepvriesproducten, zoals bijvoorbeeld voedingsmiddelen, zal het voedsel bijvoorbeeld ontdooien wanneer de temperatuur te hoog oploopt.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens de reis diverse keren zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een negatieve impact hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.