Thermoboxen Bestellen

Koop in Nederland geproduceerde thermoboxen in Pijnacker provincie Zuid-Holland - In een dag offerte ontvangen per email

Thermoboxen Bestellen in Pijnacker

Wij zijn een lokale producent van thermoboxen en tempex boxen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Pijnacker, maar ook in Delfgauw, Delft, Nootdorp, Zoetermeer, Rijswijk, Bergschenhoek, Bleiswijk, Schiedam, Oostbuurt, The Hague.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Thermoboxen

Onze thermoboxen bestaan uit meerdere lagen

Onze thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle thermoboxen zijn waterbestendig 

Alle thermoboxen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Tempex koelbox kopen nu met 15% korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw styrofoam doos kopen kan alleen deze week met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang beschouwd als het ideale verpakkingsmateriaal vanwege zijn thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te maken.

Tempex koelbox is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en versturen van zelfs producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Thermoboxen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van verzending en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals karton, hout, stro en kurk.

De voordelen van een Tempex koelbox 

Piepschuim is een soort plastic dat is samengesteld uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan samengeperst of gevormd worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Thermoboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is aanzienlijk aanwezig in de logistieke schakels. Adequaat gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten bijvoorbeeld rekening houden met de wettelijk verplichte en praktische behoeften van de afzenders bij het vervoer van gekoelde producten.

Rederijen en bevrachters moeten niet alleen rekening houden met het op een vereiste temperatuur houden van transporten, maar ook met bijvoorbeeld de implicaties van grensovergangen. Vrij veel producten die gekoeld worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan strenge export- en importvoorschriften. Rederijen en bevrachters moeten bij het verzenden van deze producten de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Thermoboxen Voor Transport

Thermoboxen (of tempex boxen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van koeltransport

Het verzenden van goederen die zouden in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om producten van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer koeltransport wordt gebruikt om producten van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van piepschuim is één van de meest belangrijke voordelen. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Door zijn lichte en luchtige consistentie kan piepschuim makkelijk in diverse goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook gesneden worden om te passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verzend- en verpakkingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Je kunt zelfs eenvoudig stukjes piepschuim snijden met een hobbymesje in plaats van met complexer gereedschap.

Door de grote hoeveelheid luchtholtes van piepschuim heeft het materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een geweldige keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Diverse fabrikanten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparatuur tot een minimum doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen wanneer de doos tijdens bijvoorbeeld het verzenden valt. Wegens zijn vermogen om deze goederen tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim ook gebruikt om verpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een geschikter alternatief dan de normale doos van karton.

{ kunnen uitstekend tegen vocht. Deze piepschuim dozen het betreffende product tegen aanraking met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Wanneer deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verzenden en verpakken van goederen, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn EPS piepschuim dozen mega populair.

De vochtbestendigheid van dit schuim geeft het vele voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie als het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander onmisbaar voordeel van de Tempex doos is dat het kan dienen als een effectieve isolator. Wanneer dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van levensmiddelen, houdt het warme voedingsmiddelen warm en koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de eindbestemming van de besteller. Het piepschuim kan ook worden ingezet om bijvoorbeeld een koelbox of vrieskist van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan balletjes of dekens van glasvezel kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak gebruikt vanwege de geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel ingezet om dranken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte behoorlijk wordt beperkt. Dit kenmerk zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex koelbox Kopen in Pijnacker

Beschermt de betreffende goederen
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Thermoboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse voedingsmiddelen en andere artikelen. Styrofoam is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Het materiaal bestaat grotendeels uit lucht, waardoor het geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een enorm voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van polystyreenschuim bij tot het conserveren van levensmiddelen in de algehele distributieketen.

Piepschuimdozen worden op enorme schaal in verschillende industrieën, omdat piepschuim een uitstekende isolator is. We bekijken nu hoe ze in divevrse industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Daarom worden deze dozen veel ingezet bij de opslag van goederen en de verzending van koelverse groenten, maar ookbijvoorbeeld gevogelte. Het isoleert eten voor meerdere uren tegen de hitte van buitenaf. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die ingezet worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen perfect voor het verzenden van levensmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat de dozen

Transporteer Dranken met thermoboxen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden vervoerd, vooral alseen inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Zuivelproducten, wijn, bier en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met tempex boxen getransporteerd worden

Mocht u willen dat uw bloemen in de gewenste staat arriveren op de plek van bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat de bloemen verzonden worden in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en op transport zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Thermoboxen, ook perfect voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is zeker geen ruimte voor fouten bij vervoer van bulk vloeistoffen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden vervoerd.

Transporteer Verf met thermoboxen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in gekoelde wagens worden vervoerd.

Transporteer gevaarlijke materialen met thermoboxen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, indien u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Sigaretten

Sigaretten en sigaren of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Om bederf te voorkomen, is het belangrijk dat bederfelijke producten zoals sigaren en sigaretten te allen tijde gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Misschien vindt u het als laatst genoemde item op de lijst een beetje opmerkelijk, maar dit item kan een verschikkelijke nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelvrachtwagen veelal gebruikt om goederen koel te houden, kan hij ook gebruikt worden om de lucht te verwarmen. Reefers kunnen gebruikt worden om bederfelijke producten niet te laten bevriezen in de winter en om deze items koel of op een gewenste temperatuur te behouden.

De Kwaliteiten van Piepschuim-dozen.nl

Nederlandse Fabrikant met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92% van de Piepschuim doos offertes zijn we succesvol

Tempex koelbox Offerte Ontvangen

Uw styrofoam doos offerte binnen uiterlijk 1 werkdag in de email bezorgd. Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Thermoboxen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde logistiek wordt meestal gekentmerkt als koude keten supply chain. Bij maken van klimaatgevoelige producten is een speciale logistiek nodig om er zeker van te zijn dat de producten de eindgebruiker in de gewenste staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek, zorgen ervoor dat het vervoer van producten veilig gebeurt. Als dit goed wordt uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met weken, maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de gewenste temperatuur behoudt. Aangezien in een dergelijke ”keten” heel wat schakels betrokken zijn, moeten alle schakels een gewenste omgeving bieden voor de producten die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de getransporteerde bederfelijke producten onbruikbaar. Als dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in aanzienlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Wegens het feit dat de meeste fabrikanten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen produceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid wanneer temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en volgens de juiste methode wordt vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis diverse malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, dan zou dat een negatief effect hebben op de eindgebruiker zijn of haar gezondheid.