Tempex koelboxen Kopen

Tempex koelboxen - Kwalitatieve Tempex koelboxen Kopen Amsterdam regio Noord-Holland

Tempex koelboxen Kopen voor Amsterdam (Noord-Holland)

Wij zijn een Nederlandse producent van thermoboxen en duurzame tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Amsterdam, maar ook in Diemen, Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel, Tuindorp Oostzaan, Landsmeer, Abcoude, Weesp, Oostzaan, Halfweg, Zaanstad.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Tempex koelboxen

De thermoboxen zijn gemaakt van

De thermoboxen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze thermoboxen zijn waterbestendig 

Onze thermoboxen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Styrofoam doos kopen nu met 15% extra korting! Maak gebruik van de kortingscode: KNSXLF2022.

Uw eps doos met deksel bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Wacht niet langer. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al heel lang bestempeld als het ideale verpakkingsmiddel wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het hele lage gewicht. Net als de mogelijkheid om het op maat te maken.

Styrofoam doos is een geweldig prijs-bewuste, lichtgewicht en sterk verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en versturen van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex koelboxen voor het verpakken van levensmiddelen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het versturen van EPS veel lager uitvalt dan de energie welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals stro, kurk, hout of karton.

De voordelen van een Styrofoam doos 

is een soort kunststof dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dankzij het productieproces krijgt dit schuim een uniforme, consistente celstructuur, waardoor het sterk en robuust is.

Tempex koelboxen Vervoer in gekoelde logistiek

Het transport van waren in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een belangrijk aspect van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld transport neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (ook wel duurzame tempex dozen) voor gekoeld transport

De betekenis van koeltransport

Het versturen van bederfelijke goederen die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij koeltransport.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij koeltransport de temperatuur beheerst.|De temperatuur wordt beheerst wanneer koeltransport wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De enorm hoge sterkte-gewichtsverhouding van polystyreenschuim is een van zijn meest belangrijke voordelen. Piepschuim is enorm duurzaam en sterk, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Dankzij deze luchtige en lichte consistentie kan dit materiaal eenvoudig in verschillende producten worden gevormd en/of gegoten. Het kan ook worden gesneden om dit te passen in de open ruimtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals geïsoleerde boxen. Stroken piepschuim kunnen worden gesneden met een eenvoudig hobbymesje in plaats van met professioneel stuk gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de talrijke luchtholtes van polystyreenschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Dankzij het schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim de beste keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken en bederven tijdens het transport.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die het risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Dankzij het sterke punt om de producten tegen schade te beschermen, wordt dit materiaal ook wel gebruikt om vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een veel doeltreffender alternatief dan de veel gebruikte doos van karton.

{ zijn ook enorm goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim dozen het product tegen aanraking met regen en verschillende vormen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verzending en verpakking, zorgt dit voor vele voordelen ten opzichte van de normale doos van karton. Het kan namelijk voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken en ook niet door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex bakken onwijs gewild.

De bestendigheid tegen vocht van dit schuim brengt dit materiaal vele voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer dit gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de EPS box is dat het als effectieve isolator kan dienen. Zodra dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en natuurlijk koude etenswaren koud gedurende de levering van een eettent aan de bestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een vriezer of koelkast van isolatie te voorzien, waardoor het een geschikt materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Piepschuim heeft een veel grotere thermische weerstand dan standaard balletjes of dekens van glasvezel wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie van de structuur te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Thermoboxen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel toegepast om dranken en voedingsmiddelen gedurende langere tijd vers en koel te houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Deze eigenschap zorgt dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Styrofoam doos Kopen in Amsterdam

Bescherming van de producten
Polystyreenschuim heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Polystyreenschuim is duurzaam
Tempex koelboxen zijn sterk en duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse etenswaren en andere diverse producten. Het materiaal kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat grotendeels uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het onwijs licht is en het ook geen gewicht toevoegt aan het totale product is dit een gigantisch voordeel.

Het isoleert de bestelling
In vergelijking met de gemiddelde doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan de conservering van levensmiddelen in de gehele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in enorme hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende industrieën worden gebruikt.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden piepschuim dozen veel toegepast bij het opslaan van producten en verzending van verse groenten en gevogelte. Het isoleert het eten voor lange tijd tegen de hitte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan bederven of rotten als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de piepschuim dozen ideaal voor het verzenden van voedsel. Tevens zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met thermoboxen

Ook diverse dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze een inhouden hebben dat kan verzuren of bederven. Zuivel, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame tempex dozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in prachtige staat aankomen op hun bestemming, dan is het onwijs belangrijk dat de bloemen worden verzonden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan namelijk in de onjuiste omstandigheden, dus zodra de bloemen geplukt en verstuurd zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het verschepen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex koelboxen, ook ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om de kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen namelijk ook smelten.

Grote hoeveelheden vloeibare stoffen

voor fouten is  zeker geen ruimte bij het transport van bulk vloeibare stoffen. Bij het transport van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Het is onvermeidbaar dat deze bulk vloeibare stoffen gekoeld verstuurd moeten worden.

Vervoer Verf met thermoboxen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet dus ook verf in gekoelde vrachtwagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met thermoboxen

De voorschriften moeten 100% gevolgd worden, indien u iets verzuurt dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare materialen moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige ongelukken te voorkomen.

Sigaren

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat producten die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Nederlandse Producent met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98 uit 100 leveringen zijn op tijd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Styrofoam doos Prijsopgave Aanvragen

Uw eps doos met deksel prijsopgave in maximaal 1 werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex koelboxen Voor Transport

De betekenis van gekoelde logistiek

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij het produceren van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek benodigd om te zorgen dat de goederen de eindgebruiker in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is nodig om dit te garanderen.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek of chill chain logistics genoemd, hebben als doel dat het transport van goederen veilig gebeurt. Indien correct uitgevoerd, kan de cold chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met dagen, weken, maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de supply chain de optimale temperatuur handhaaft. Aangezien in een ”keten” heel veel schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gewenste omgeving bieden voor de bederfelijke goederen in kwestie.

Wanneer ook maar één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, zijn de vervoerde bederfelijke goederen onbruikbaar. Als dit toch gebeurt, dan kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Aangezien veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde waren fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in stand worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de correcte methode zal worden vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het transport van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Temperatuurschommelingen kunnen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het transport verschillende malen ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindgebruiker bereikt, dan kan dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.