Koeldozen Kopen

Koop kwalitatieve tempex dozen voor Amsterdam Noord-Holland - In een dag prijsopgave ontvangen in mailbox

Koeldozen Bestellen voor Amsterdam

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Amsterdam, maar ook in Diemen, Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel, Tuindorp Oostzaan, Landsmeer, Abcoude, Weesp, Oostzaan, Halfweg, Zaanstad.

piepschuim dozen kopen

Eigenschappen van onze Koeldozen

Onze tempex dozen bestaan uit meerdere lagen

Onze tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Alle tempex dozen zijn waterbestendig 

Alle tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

Tempex koelbox kopen met 15% extra korting! Maak gebruik van de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos bestellen kan alleen nog deze maand met 15% extra korting. Bestel nu het nog kan. 

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen

Polystyreen is een kunststof dat wordt gebruikt om piepschuim te fabriceren. Dit thermoplastische polymeer wordt al best lang bestempeld als het het beste verpakkingsmiddel wegens de thermische isolatie-eigenschappen en haar hele lage gewicht. Net als de mogelijkheid om de vorm op maat te creëren.

Tempex koelbox is een geweldig kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat zelfs wordt toegepast voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruik van Koeldozen voor het inpakken van levensmiddelen heeft de kosten van transport en verpakking fors doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en het transport van EPS behoorlijk lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex koelbox 

Piepschuim is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis doordrenkt zijn met lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot containers voor verpakking en verzending, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Dit schuim krijgt dankzij het productieproces een consistente en uniforme celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Koeldozen Vervoer in gekoelde logistiek

Het vervoer van producten in omgeving die temperatuurgevoelig is, is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële drempels voor de verkoop voor fabrikanten weg.

Logistieke bedrijven en bevrachters moeten rekening houden met de verplichte en praktische behoeften van de verzenders bij het vervoer van gekoelde goederen.

Vrachtbedrijven en bevrachters zijn niet alleen verplicht aan het op een bepaalde temperatuur houden van zendingen, maar ook met de implicaties van grensovergangen. Vrij veel goederen die gekoeld moeten worden vervoerd, zoals farmaceutische goederen, voedingsmiddelen en tabak, zijn onderworpen aan stricte import- en exportvoorschriften. Vrachtbedrijven en bevrachters worden verplicht bij het verzenden van deze goederen de procedurele voorschriften en noodzakelijke documentatie in acht nemen.

Koeldozen Voor Transport

Koeldozen (ook wel eps tempex dozen) voor gekoeld vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het versturen van bederfelijke goederen die in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om goederen van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De hoge verhouding tussen sterkte en gewicht van piepschuim is een van de belangrijkste voordelen. Dit materiaal is enorm duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een zeer licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim makkelijk in verscheidene goederen worden gevormd en/of gegoten. Het kan worden gesneden om te laten passen in de open ruimtes van een muur of in geperste vorm in aangepaste containers voor verpakking en verzending zoals geïsoleerde verpakkingen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel keukenmesje in plaats van met complexer gereedschap.

Door de vele luchtholtes van piepschuim krijgt  het een natuurlijk schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een uitstekende keuze voor de bescherming van producten die kunnen breken en bederven tijdens de verscheping.

Een heleboel producenten bedenken aangepaste verpakkingscontainers die risico op schade op apparaten tot het minimale doen verlagen. Daarbij zijn deze verpakkingscontainers in staat om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens het verzenden valt. Gezien het sterke punt om de goederen tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dit is een doeltreffender alternatief dan de gewone kartonnen doos.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het betreffende product tegen aanraking met regen en andere bronnen vocht. Zodra deze dozen van piepschuim worden gebruikt voor verzending en verpakking, resulteert dit in vele voordelen ten opzichte van de normale kartonnen doos. Het kan etenswaren of drankjes vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Tempex dozen erg gewild.

De vochtbestendigheid van piepschuim geeft het materiaal een heleboel voordelen ten opzichte van standaard glasvezelisolatie wanneer het gebruikt zal worden als bouwisolatie.

Het piepschuim gaat in tegenstelling tot glasvezel niet gaan schimmelen, rotten of aan effectiviteit inboeten wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander belangrijk voordeel van de EPS box is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Zodra dit piepschuim zal worden ingezet als het opslaan van levensmiddelen, houdt dit materiaal warme voedingsmiddelen warm en natuurlijk koude voedingsmiddelen koud tijdens de levering van een restaurant aan de bestemming van de bestelling. Het piepschuim kan ook worden toegepast om een vrieskist of koelkast te isoleren, daarom is het een geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dankzij dit materiaal zijn veel grotere thermische weerstand dan standaard glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie van de structuur en de de kosten voor energie zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS piepschuim dozen wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt vaak gebruikt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie wegens zijn geweldige isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook vaak toegepast om dranken en voedingsmiddelen gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte aanzienlijk zal worden terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

Tempex koelbox Kopen in Amsterdam

Bescherming van de betreffende goederen
Styrofoam heeft een geweldig schokabsorberende vermogen, waardoor het bestand is tegen druk.

Styrofoam is duurzaam
Koeldozen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van verse voedingsmiddelen en andere artikelen. Styrofoam kan tegen vocht, waardoor de goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het onwijs licht en voegt het geen gewicht toe aan het totale product.

De bestelling wordt geïsoleerd
In tegenstelling tot de gemiddelde kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van piepschuim bij tot aan het conserveren van levensmiddelen in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Hieronder beschrijven we hoe ze gebruikt worden in verscheidene industrieën.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de nodige isolerende eigenschappen in de industrie voor voedingsmiddelen. Om deze reden worden deze dozen vaak toegepast bij het opslaan van goederen en verzending van verse groenten, maar ook gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Hierdoor wordt voorkomen dat eten zal gaan rotten of bederven als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Ook de containers die toegepast worden zijn geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van voedingsmiddelen. Daarnaast zijn ze ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de industrie voor voedingsmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de verpakkingsindustrie. Omdat de piepschuimdozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook bepaalde dranken moeten gekoeld worden vervoerd, zeker indien deze een inhouden hebben dat zou kunnen bederven of verzuren. Zuivelproducten, bier, wijn en andere temperatuurgevoelige producten moeten absoluut in een koelvrachtwagen worden vervoerd.

Bloemen kunnen ook met eps tempex dozen getransporteerd worden

Mocht u het op prijs kunnen stellen dat uw bloemen in perfecte conditie aankomen op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen verwelken in de verkeerde omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur tijdens het verschepen te behouden om de levensduur te verlengen.

Koeldozenzijn ideaal voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals voedingsmiddelen, dranken en medische goederen, in koelwagens worden vervoerd om de gewenste kwaliteit en structuur niet te verliezen. Ze kunnen immers smelten.

Bulk vloeibare middelen

voor fouten is  zonder twijfel geen ruimte voor vervoer van bulk vloeibare middelen. Bij het vervoer van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeibare middelen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met tempex dozen

Voor het waarborgen van zijn integriteit, moet verf in koelvrachtwagens worden vervoerd.

Vervoer gevaarlijke producten met tempex dozen

De voorschriften moeten tot in detail gevolgd worden, indien u van plan bent iets te verzuren dat ontvlambaar of giftig is. Gevaarlijke en giftige of ontvlambare producten moeten op een exacte temperatuur worden verscheept om ongelukken te voorkomen.

Sigaretten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, zijn niet bestand tegen het hoge vochtgehalte of hitte. Voor het voorkomen van bederf, is het belangrijk dat goederen die kunnen bederven zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Het is mogelijk dat u dit laatste product op de lijst schokkend vindt, echter kan dit product een nachtmerrie worden als kauwgom niet vervoerd wordt in een temperatuur-gecontroleerde omgeving.

Ookal wordt een koelvrachtwagen vaak gebruikt om goederen koel te houden, kan de koelvrachtwagen ook gebruikt worden om lucht op te warmen. Tevens kunnen reefers gebruikt worden om producten die kunnen bederven niet te laten bevriezen als het koud is en om de goederen koel of op een exacte temperatuur te houden.

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% van de leveringen worden op tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen zijn wij succesvol

Tempex koelbox Prijsopgave Aanvragen

Uw koeldoos prijsopgave in uiterlijk een werkdag in uw email . Gegarandeerd!

Koeldozen Voor Transport

Wat is gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten logistiek. Bij de productie van klimaatgevoelige goederen is een bijzondere logistiek nodig om te verzekeren dat de goederen de eindconsument in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is onmisbaar om dit te verwezenlijken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel cold chain logistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van goederen zo veilig mogelijk kan gebeuren. Indien correct uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van producten verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. Aangezien in een dergelijke ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moet elke schakel een gewenste omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Wanneer ook maar één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de getransporteerde bederfelijke goederen niet bruikbaar. En wanneer dit gebeurt, dan kan dit resulteren in behoorlijke verliezen voor zowel bedrijven als logistieke bedrijven.

Omdat veel producenten dagelijks enorme hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde producten produceren, is het van onmisbaar belang dat de koude bevoorradingsketen in stand wordt gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige gevolgen voor de de gezondheid en veiligheid als temperatuur gecontroleerde lading niet met veel zorg zal worden gecontroleerd en op de juiste methode zal worden vervoerd.

Wanneer de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens de reis verscheidene keren zal ontdooien en opnieuw bevriest. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, dan zou dat een behoorlijk negatieve impact hebben op diens gezondheid.