Tempex koelboxen Bestellen

Tempex koelboxen Offertes voor Diemen Noord-Holland - In een dag offerte ontvangen in mailbox

Tempex koelboxen Kopen in Diemen (Noord-Holland)

Wij zijn een lokale producent van tempex dozen en duurzame tempex dozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Diemen, maar ook in Amsterdam, Weesp, Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude, Amstelveen, Tuindorp Oostzaan, Landsmeer, Monnickendam, Vinkeveen, Uithoorn.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex koelboxen

De tempex dozen zijn gemaakt van

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

Onze tempex dozen zijn waterbestendig 

Onze tempex dozen hebben een goede temperatuurbeveiling

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos bestellen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw eps koelbox kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Bestel snel. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen is een kunststof dat wordt toegepast om piepschuim te maken. Het kunststof Polystyreen wordt best lang bestempeld als het ideale verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en het ideale lage gewicht. Alsmede de mogelijkheid om het op maat te maken.

EPS doos is een uitstekend prijs-effectief, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat geschikt is voor het verpakken en verzenden van zelfs bederfelijke producten.

Het gebruiken van Tempex koelboxen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van transport en verpakking aanzienlijk laten dalen. Dit komt doordat de energie die nodig is voor de productie en het vervoer van EPS behoorlijk lager uitvalt dan die welke nodig is voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een EPS doos 

Piepschuim is plastic dat bestaat uit deeltjes koolwaterstof op petroleumbasis dat voor 98% bestaat uit lucht. Deze substantie kan gevormd of samengeperst worden tot verzend- en verpakkingscontainers, voedselopslag-containers en bouwisolatie.

Het schuim krijgt mede dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van waren in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch onderdeel van de gekoelde logistiek en is prominent aanwezig in de diverse logistieke schakels. Behoorlijk gekoeld vervoer neemt veel van de mogelijke barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (of duurzame tempex dozen) voor geconditioneerd vervoer

Wat betekent geconditioneerd transport?

Het verzenden van bederfelijke waren die kunnen bederven in een gekoelde omgeving noemen wij geconditioneerd transport.

Om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren, wordt bij geconditioneerd transport de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer geconditioneerd transport wordt gebruikt om waren van de ene plaats naar de andere plaats te transporteren.

De hoge verhouding tussen gewicht en sterkte van polystyreenschuim is een van de cruciale voordelen. Dit materiaal is zeer duurzaam en stevig, maar bestaat toch grotendeels uit lucht. Dit resulteert in een zeer licht gewicht. Dankzij zijn luchtige en lichte consistentie kan polystyreenschuim eenvoudig in diverse producten worden gegoten of gevormd. Dit kan worden gesneden om dit te laten passen in de holtes van een wand of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde boxen. Vellen piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel hobbymesje in plaats van met ingewikkelder gereedschap of in plaats van zagen.

Dankzij de vele luchtholtes van polystyreenschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Daardoor is piepschuim een uitstekende keuze voor het beschemen van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens de verzending.

Verscheidene producenten bedenken aangepaste containers voor verpakken die risico op beschadiging van apparaten tot het minimale doen verlagen. Tevens kunnen deze verpakkingscontainers schokken en stoten absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Dankzij het vermogen om de producten tegen schade te beschermen, wordt polystyreenschuim ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en kratten voor eieren te maken. Dat is een beter alternatief dan de normale kartonnen doos.

{ zijn ook zeer goed bestand tegen vocht. Deze piepschuim doosjes beschermen het product tegen contact met regen en verschillende vormen vocht. Als deze doosjes piepschuim worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten, resulteert dit in een voordeel in vergelijking met de normale kartonnen doos. De piepschuim dozen kunnen voedingsmiddelen of dranken vasthouden en zal zeker niet gaan lekken of door de wanden van de container dringen. Om deze reden zijn Tempex bakken erg gewild.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt het een heleboel voordelen in vergelijking met glasvezelisolatie als het toegepast wordt als bouwisolatie.

In tegenstelling tot glasvezel gaat het schuim niet gaan rotten, schimmelen of aan effectiviteit inboeten wanneer het aan vocht wordt onderworpen.

Nog een ander niet te missen voordeel van de Thermobox piepschuim is dat het kan functioneren als een effectieve isolator. Als dit schuim wordt gebruikt voor het opslaan van voedingsmiddelen, houdt het warme levensmiddelen warm en natuurlijk koude levensmiddelen koud gedurende de levering van een eettent naar de eindbestemming van de consument. Dit schuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een koelbox of vriezer van isolatiemateriaal te voorzien, daarom is het een uitermate geschikt materiaal voor piepschuim koelboxen.

Dit materiaal heeft een veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens wanneer het als bouwisolatie wordt gebruikt. Dit helpt om de energie-efficiëntie te maximaliserenom zo de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of Tempex bakken wordt vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal. Piepschuim wordt meestal toegepast in de voedings- en verpakkingsindustrie wegens de karakteristieke isolerende kwaliteiten. Draagbare piepschuimkoelers worden ook veel gebruikt om dranken en voedsel tijdens het langer koel en vers houden.

Meerdere miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos creëren een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid externe warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt terug gedrongen{ tot een minimum}. Dit kenmerk zorgt dat de temperatuur in de doos constant blijft.

EPS doos Kopen in Diemen

Bescherming van de producten
Dankzij het uitstekende schokabsorberende vermogen is Styrofoam het bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Tempex koelboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor deze uitermate geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse levensmiddelen en andere diverse producten. Piepschuim is bestand tegen vocht, waardoor een goede hygiëne gewaarborgd zal worden.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Polystyreenschuim bestaat voor 98% uit lucht, waardoor het uitermate geschikt is voor leveringsdoeleinden. Doordat het ongelooflijk licht van gewicht is en het geen gewicht toevoegt aan het eindproduct zorgt dit voor een gigantisch voordeel.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale kartonnen doos dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van voedingsmiddelen in de hele distributieketen.

Omdat piepschuimdozen een uitstekende isolator zijn, worden ze in grote hoeveelheden gebruikt in een verscheidenheid van industrieën. Laten we eens kijken hoe ze in verschillende branches worden toegepast.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Styrofoam heeft de gewenste isolerende eigenschappen in de voedingsmiddelenindustrie. Daarom worden piepschuim dozen veel gebruikt bij het opslaan van producten en de verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert eten voor lange tijd tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor voorkomt het materiaal dat eten gaat rotten of bederven als gevolg van een buitentemperatuursstijging. Ook de containers die gebruikt worden zijn bestand tegen hoge druk. Daardoor zijn deze dozen ideaal voor het verzenden van etenswaren. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor de verpakkingen gemakkelijker te vervoeren zijn.

Verpakkingsindustrie
Naast de voedingsmiddelenindustrie hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, zeker indien deze iets bevatten dat kan verzuren of bederven. Voorbeelden zijn Zuivelproducten, bier, wijn en andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten allemaal in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met duurzame tempex dozen vervoerd worden

Mocht u willen dat uw bloemen in perfecte conditie arriveren op hun bestemming, dan is het van cruciaal belang dat ze verzonden worden in een omgeving waar de temperatuur gecontroleerd wordt. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus eens ze geplukt en verzonden zijn, is het noodzakelijk om de temperatuur gedurende het versturen te handhaven om de levensduur te verlengen.

Tempex koelboxenzijn ideaal voor kaarsen

Ook kaarsen moeten, net als levensmiddelen, dranken en medische producten, in koelcontainers worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. De kaarsen zijn namelijk gemaakt om te smelten.

Bulk vloeibare middelen

voor fouten is  zeker geen ruimte voor vervoer van bulk vloeibare middelen. Bij het transporteren van chemicaliën, pulp of andere oplosmiddelen zeker niet. Al deze bulk vloeibare middelen moeten absoluut gekoeld worden vervoerd.

Vervoer Verf met tempex dozen

Om haar integriteit te behouden, moet dus ook verf in gekoelde wagens vervoerd worden.

Vervoer gevaarlijke producten met tempex dozen

Wanneer u iets verzuurt dat giftig of ontvlambaar is, moet u alle voorschriften 100% volgen. Gevaarlijke en ontvlambare producten moeten op een precieze temperatuur worden verscheept om ernstige incidenten te voorkomen.

Tabaksproducten

Sigaren en sigaretten of andere tabaksproducten, kunnen niet tegen de hoge vochtigheid of tegen hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke producten zoals tabaksproducten altijd gekoeld vervoerd worden.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met maar liefst 45 jaar ervaring in kwalitatieve piepschuim dozen

98% leveringen worden op de beloofde tijd geleverd

Binnen 24 uur ontvangt u van ons de passende prijsopgaven van Piepschuim-dozen.nl in de mailbox

In maar liefst 92% van de Piepschuim doos offertes is Piepschuim-dozen.nl succesvol

EPS doos Offerte Aanvragen

Uw eps koelbox offerte binnen 1 dag in de mailbox . Gegarandeerd!

Tempex koelboxen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

De temperatuur gecontroleerde supply chain wordt veelal aangeduid als koude keten supply chain. Bij de productie van klimaatgevoelige waren is een bijzondere logistiek benodigd om te garanderen dat de waren de eindgebruiker in perfecte conditie bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

De goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, zorgen ervoor dat het vervoer van waren veilig kan gebeuren. Als dit juist wordt uitgevoerd, kan de chill chain logistics de houdbaarheid van waren verlengen met soms maanden of zelfs jaren.
Het is echter van onmisbaar belang dat elk onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur handhaaft. En omdat in een dergelijke ”keten” talrijke schakels zijn betrokken, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de waren die kunnen bederven in kwestie.

Getransporteerde bederfelijke waren worden onbruikbaar als één van deze schakels faalt: de temperatuur wordt dus te warm of koud. En wanneer dit gebeurt, kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien behoorlijk veel producenten dagelijks gigantische hoeveelheden aan temperatuur gecontroleerde waren maken, moet de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Naast de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde lading niet zorgvuldig zal worden gecontroleerd en volgens de juiste manier wordt vervoerd.

Stel de temperatuur loopt te hoog op, dan zal bij het vervoer van diepvriesproducten het voedsel ontdooien.
Het kan zijn dat temperatuurschommelingen ertoe leiden dat het bevroren eten tijdens het vervoer diverse malen zal ontdooien en opnieuw zal bevriezen. Wanneer het daarna de eindconsument zou bereiken, zou dat een behoorlijk negatief effect hebben op de eindconsument haar gezondheid.