Tempex koelboxen Bestellen

Tempex koelboxen Aanschaffen in Diemen - In 1 dag prijsopgave ontvangen per email

Tempex koelboxen Bestellen voor Diemen

Wij zijn een Nederlandse producent van tempex dozen en eps koeldozen. Wij leveren in heel Nederland, dus in Diemen, maar ook in Amsterdam, Weesp, Ouderkerk aan de Amstel, Abcoude, Amstelveen, Tuindorp Oostzaan, Landsmeer, Monnickendam, Vinkeveen, Uithoorn.

piepschuim dozen kopen

Kenmerken van onze Tempex koelboxen

De tempex dozen zijn gemaakt van

De tempex dozen beschermen tegen alle weersomstandigheden

De tempex dozen zijn waterbestendig 

De tempex dozen hebben een goede bescherming tegen temperatuurwisselingen

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos bestellen met 15% extra korting! Gebruik de code: KNSXLF2022.

Uw koeldoos kopen kan alleen deze maand met 15% extra korting. Wacht dus niet langer. 

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen

Polystyreen wordt gebruikt om piepschuim te maken. Polystyreen wordt al lang bestempeld als het meest gunstige verpakkingsmateriaal wegens haar thermische isolatie-eigenschappen en zijn ideale lage gewicht. Net als de optie om het op maat te maken.

Tempex doos is een uitstekend kosten-effectieve, lichtgewicht en stevig verpakkingsmateriaal dat kan worden gebruikt voor het verpakken en verzenden van producten die kunnen bederven.

Het gebruiken van Tempex koelboxen voor het inpakken van goederen zorgt er voor dat de kosten van verzending en verpakking behoorlijk doen dalen. Dit komt omdat de energie die nodig is voor de productie en de verzending van EPS veel lager is dan die welke nodig is voor klassieke verpakkingsmaterialen zoals hout, stro, karton en kurk.

De voordelen van een Tempex doos 

is een soort kunststof dat bestaat uit koolwaterstofdeeltjes op petroleumbasis dat voor het grootste deel bestaat uit lucht. Deze substantie kan worden samengeperst of gevormd tot verzend- en verpakkingscontainers, bouwisolatie en voedselopslag containers.

Het schuim krijgt dankzij het productieproces een uniforme en consistente celstructuur, waardoor het stevig en robuust is.

Tempex koelboxen Transport in gekoelde logistiek

Het vervoer van goederen in een temperatuurgevoelige omgeving is een kritisch aspect van de gekoelde logistiek en is vooraanstaand aanwezig in de logistieke schakels van de ‘koude’ keten. Betamelijk gekoeld vervoer neemt veel van de potentiële barrières voor de verkoop voor producenten weg.

Tempex koelboxen Voor Transport

Tempex koelboxen (of eps koeldozen) voor geconditioneerd vervoer

De betekenis van gekoeld vervoer

Het transporteren van bederfelijke goederen die zouden in een gekoelde omgeving wordt gekoeld vervoer genoemd.

Om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren, wordt bij gekoeld vervoer de temperatuur gecontroleerd.|De temperatuur wordt gecontroleerd wanneer gekoeld vervoer wordt gebruikt om goederen van de ene locatie naar de andere locatie te transporteren.

De hoge sterkte-gewichtsverhouding van dit materiaal is een van zijn cruciale voordelen. Polystyreenschuim is zeer duurzaam en stevig, maar toch bestaat dit materiaal grotendeels uit lucht. Dit zorgt voor een enorm licht gewicht. Door zijn luchtige en lichte consistentie kan piepschuim eenvoudig in verscheidene producten worden gegoten of gevormd. Het kan ook worden gesneden om dit te passen in de holtes van een muur of gevormd in aangepaste verpakking- en verzendingscontainers zoals bijvoorbeeld geïsoleerde dozen. Stukjes piepschuim kunnen worden gesneden met een simpel hobbymesje in plaats van een ingewikkelder gereedschap.

Door de vele luchtholtes van piepschuim heeft dit materiaal een van nature schokabsorberend vermogen. Dankzij dit schokabsorberend vermogen is polystyreenschuim een geweldige keuze voor de bescherming van onder andere producten die kunnen breken of bederven tijdens de verzending.

Diverse producenten ontwikkelen aangepaste containers voor verpakken die het risico op beschadiging van apparaten tot het minimale beperken. Tevens hebben deze verpakkingscontainers het vermogen om schokken en stoten te absorberen als de doos tijdens bijvoorbeeld de verzending valt. Wegens het sterke punt om deze producten tegen defecten te beschermen, wordt piepschuim tevens ook wel ingezet voor vleesverpakkingskarren en eierkratten te maken. Dit is een geschikter alternatief voor de normale doos van karton.

{ kunnen goed tegen vocht. Dit schuim beschermt het product tegen contact met regen, maar ook verschillende vormen van vocht. Als deze dozen van piepschuim worden ingezet voor verpakking en verzending, resulteert dit in een voordeel ten opzichte van de normale doos van karton. Deze piepschuim doosjes kunnen voedsel of dranken vasthouden en zal zeker niet lekken of door de wanden van de container dringen. Daarom zijn Piepschuim boxen erg populair.

De bestendigheid tegen vocht van polystyreenschuim brengt het een heleboel voordelen ten opzichte van glasvezelisolatie wanneer het materiaal gebruikt wordt als bouwisolatie.

Het polystyreenschuim zal in tegenstelling tot glasvezel niet rotten, schimmelen of zal ten kostte van de effectiviteit gaan wanneer dit aan vocht wordt onderworpen.

Een ander niet te vergeten voordeel van de Piepschuim box is dat het als effectieve isolator kan functioneren. Als dit polystyreenschuim wordt gebruikt voor de opslag van etenswaren, houdt dit materiaal warme etenswaren warm en koude etenswaren koud tijdens de levering van een eettent aan de eindbestemming van de consument. Het piepschuim kan ook worden gebruikt om bijvoorbeeld een vrieskist of koelbox van isolatiemateriaal te voorzien, waardoor het een perfect materiaal is voor piepschuim koelboxen.

Dankzij zijn veel grotere thermische weerstand dan glasvezelbatjes of dekens kan dit materiaal goed als bouwisolatie worden gebruikt. Dit draagt bij aan het maximaliseren van de energie-efficiëntie en dus de energierekeningen zo laag mogelijk te houden.

Piepschuim dozen of EPS boxen worden veelal gebruikt als verpakkingsmateriaal. Polystyreenschuim wordt in de voedingsindustrie en verpakkingsindustrie vaak gebruikt wegens de uitstekende isolerende eigenschappen. Draagbare koelers van piepschuim worden ook veel gebruikt om drinken en etenswaren gedurende het langer koel en vers houden.

Miljoenen microluchtbellen in de piepschuimdoos zorgen voor een “koude zone”, waardoor de hoeveelheid van buiten af komende warmte die in contact komt met de inhoud van de doos, aanzienlijk wordt beperkt. Deze karakteristieke eigenschap zorgt ervoor dat in de doos, de temperatuur constant zal blijven.

Tempex doos Kopen in Diemen

Bescherming van de producten
Door het geweldige schokabsorberende vermogen is Polystyreenschuim het bestand tegen druk.

Het is duurzaam
Tempex koelboxen zijn stevig, maar ook duurzaam, waardoor ze geschikt zijn voor het verpakken en verzenden van koelverse etenswaren en andere producten. Piepschuim kan tegen vocht, waardoor een goede hygiëne niet in gevaar komt.

{Lichtgewicht|Het is licht van gewicht|Piepschuim is licht in gewicht
Piepschuim bestaat voor 98% uit luchten is om deze reden geschikt is voor leveringsdoeleinden. Daardoor is het ongelooflijk licht en voegt het ook geen gewicht toe aan het eindproduct.

De bestelling wordt geïsoleerd
In vergelijking met de normale doos van karton dragen de thermische isolatie-eigenschappen van styrofoam bij tot de conservering van etenswaren in de algehele distributieketen.

Piepschuim dozen worden in enorme hoeveelheden in een verscheidenheid aan industrieën, omdat dit materiaal een uitstekende isolator is. Hieronder beschrijven we hoe ze gebruikt worden in verscheidene branches.

{Levensmiddelenindustrie|Voedingsmiddelenindustrie|Industrie voor voedingsmiddelen|Industrie voor levensmiddelen
Polystyreenschuim heeft heeft isolerende eigenschappen die nodig zijn in de industrie voor levensmiddelen. Om deze reden worden deze dozen veel gebruikt bij de opslag van producten en de verzending van koelverse groenten en gevogelte. Het isoleert het voedsel urenlang tegen de warmte dat van buiten komt. Daardoor wordt voorkomen dat voedsel zal gaan bederven of rotten als gevolg van een stijging van de buitentemperatuur. Deze containers zijn ook geschikt voor hoge druk. Daardoor zijn de polystyreenschuim dozen perfect voor het verzenden van voedsel. Ze zijn ook licht van gewicht, dit makkelijker te vervoeren is.

Industrie voor verpakken
Naast de industrie voor levensmiddelen hebben piepschuimdozen een ruim scala aan toepassingen in de industrie voor verpakken. Omdat deze dozen

Vervoer Dranken met tempex dozen

Ook verschillende dranken zullen gekoeld moeten worden getransporteerd, vooral indien deze dranken een inhouden hebben dat zou kunnen verzuren of bederven. Zuivelproducten, bier, wijn en ook andere producten die temperatuurgevoelig zijn, moeten zonder twijfel in een gekoelde wagen worden getransporteerd.

Bloemen kunnen ook met eps koeldozen vervoerd worden

Als u wilt dat bloemen in de gewenste staat arriveren op hun bestemming, zorg er dan voor dat ze worden verstuurd in een temperatuur gecontroleerde omgeving. Bloemen vergaan in de ongewenste omstandigheden, dus zodra ze geplukt en verstuurd zijn, is het van belang dat de temperatuur tijdens het versturen te behouden om de levensduur te verlengen.

Tempex koelboxen, ook perfect voor kaarsen

Kaarsen moeten, net zoals levensmiddelen, dranken en medische producten, in gekoelde wagens worden vervoerd om hun kwaliteit en structuur te behouden. Ze kunnen immers ook smelten.

Bulk vloeistoffen

Er is geen enkele ruimte voor fouten bij het vervoer van bulk vloeistoffen. En vooral niet bij het vervoeren van pulp, chemicaliën of andere oplosmiddelen. Al deze bulk vloeistoffen moeten gekoeld worden verstuurd.

Vervoer Verf met tempex dozen

Om haar integriteit te waarborgen, moet verf in koelwagens getransporteerd worden.

Vervoer gevaarlijke materialen met tempex dozen

Wanneer u van plan bent iets te verzuren dat giftig of ontvlambaar is, dan moet u alle voorschriften tot in detail volgen. Gevaarlijke en giftige materialen moeten op een precieze temperatuur worden vervoerd om ongelukken te voorkomen.

Tabaksproducten

Tabaksproducten, zoals sigaretten en sigaren, zijn niet bestand tegen de hoge vochtigheid of de hitte. Voor het voorkomen van bederf, moeten bederfelijke goederen zoals sigaren en sigaretten altijd gekoeld worden vervoerd.

Kauwgom

Onze Kwaliteiten

Producent in Nederland met ruim 45 jaar ervaring

98% leveringen zijn op tijd

Binnen uiterlijk 24 uur ontvangt u van ons de passende offertes van Piepschuim-dozen.nl per email

In 92 van de 100 Piepschuim doos offerte aanvragen is Piepschuim-dozen.nl succesvol gebleken

Tempex doos Offerte Ontvangen

Uw koeldoos prijsopgave binnen 1 werkdag in de email . Gegarandeerd!

Offerte Aanvragen Form
Tempex koelboxen Voor Transport

Wat betekent gekoelde logistiek?

Een temperatuur gecontroleerde supply chain wordt vaak gekentmerkt als koude keten logistiek. Bij maken van klimaatgevoelige goederen is een speciale logistiek vereist om ervoor te zorgen dat de goederen de eindconsument in perfecte staat bereiken. Een "koude" keten is een vereiste om dit mogelijk te maken.

Deze goederenbeheersprocessen, ook wel koelketenlogistiek genoemd, hebben als doel dat het vervoer van goederen veilig gebeurt. Indien goed uitgevoerd, kan de koelketenlogistiek de houdbaarheid van goederen verlengen met soms wel jaren.
Het is van onmisbaar belang dat ieder onderdeel van de toeleveringsketen de optimale temperatuur behoudt. En omdat in een ”keten” behoorlijk veel schakels betrokken zijn, moet iedere schakel een gunstige omgeving bieden voor de goederen die kunnen bederven in kwestie.

Als één van deze schakels wanpresteert en de temperatuur te warm of koud wordt, worden de vervoerde bederfelijke goederen onbruikbaar. Als dit gebeurt, dan kan dit resulteren in forse verliezen voor zowel ondernemingen als logistieke ondernemingen.

Aangezien veel producenten dagelijks voor duizenden euro’s aan temperatuur gecontroleerde goederen fabriceren, kan het niet anders dat de koude bevoorradingsketen in tact worden gehouden.

Los van de financiële zorgen zijn er ernstige consequenties voor de veiligheid en de gezondheid als temperatuur gecontroleerde vracht niet zorgvuldig wordt gecontroleerd en volgens de correcte manier wordt vervoerd.

Als de temperatuur te hoog oploopt, dan zal bij het vervoer van diepvriesgoederen het voedsel ontdooien.
Schommelingen in temperatuur kunnen ertoe leiden dat het bevroren voedsel tijdens het vervoer verscheidene keren ontdooit en opnieuw zal bevriezen. Als het daarna de eindconsument bereikt, dan kan dat een negatieve impact hebben op diens gezondheid.